Obavijesti

Sport

Komentari 64

Messi je maestralno namjestio Suarezu, Valverde stigao Pepa

Messi je maestralno namjestio Suarezu, Valverde stigao Pepa
5

Barcelona je slavila kod Eibara 2-0 golovima Luisa Suareza i Jordija Albe. Bila je ovo Barceloni 31. utakmica bez poraza u prvenstvu čime je dostignut rekord koji je postavio Pep Guardiola

VIDEO

Nakon dva uzastopna remija u prvenstvu, nogometaši Barcelone vratili su se starim navikama. Na gostovanju kod Eibara slavili su 2:0 pogocima Luisa Suareza Jordija Albet te tako došli do nove pobjede, ukupno 19. u sezoni.

Njihova prednost nad prvim pratiteljem, madridskim Atleticom, sad je opet dvoznamenkasta i iznosi okruglih 10 bodova(Madriđani doduše imaju utakmicu manje, sutra igraju sa Bilbaom doma).

U redovima gostiju cijeli je susret odradio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, a dvoboj je obilježio genijalan pas Lionela Messija za Suareza koji je hladnokrvno obišao vratara i ugurao loptu u praznu mrežu za vodstvo 1:0 u 16. minuti. Bio je to Suarezov 17. u ovogodišnjem prvenstvu. Ono što je zanimljivo, zadnje tri utakmice kad Urugvajac nije u La ligi bio strijelac, Blaugrana je remizirala!

Inače, Barcelona je živjela dosta opasno u prvom dijelu. Eibar je krenuo dosta silovito i već u 4. minuti je udarac Cotea prozujao kraj vratnice. Samo dvije minute kasnije, Orellana je tukao, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad vratnice. Nizale su se prilike za Eibar u prvih četvrt sata igre, Ramisov je udarac glavom obranio Ter Stegen, da bi onda uslijedio hladan tuš i spomenuti pogodak Suareza.

Ni nakon toga Eibar nije posustajao. Orellana je pogodio vratnicu u 19. minuti, a u 32. je Jordan pucao tik kraj lijeve vratnice. U rubrici "okvir gola" uzvratila je i Barcelona, Messi je gađao, ali pogodio samo desnu vratnicu.

U nastavku je prva značajnija situacija bila - crveni karton za domaćina. Orellana je u 66. minuti dobio drugi žuti i sudac ga je poslao u svlačionicu na prijevremeno tuširanje. Nedugo nakon toga, u 71. minuti sudac je na tribine poslao i domaćeg trenera Josea Mendilibara koji je protestirao što Suarezu nije pokazao žuti karton zbog napucavanja lopte nakon sučeva zvižduka.

Mogla je Barcelona potpuno riješiti utakmicu u 85. minuti, ali je Dmitrović obranio zicer Vidalu. No, bila je to samo odgoda konačne egzekucije. Jordi Alba je u 88. minuti nakon jedne polukontre bio strijelac, iskoristivši odbijenu loptu nakon što je Dmitrović obranio šansu Messiju.

Bila je ovo Barceloni 31. utakmica bez poraza u ligi čime je dostignut rekord kojeg je za vrijeme svog stolovanja na Camp Nou postavio Pep Guardiola.

Treneru Valverdeu je za dostizanje Guardiole trebala "pomoć" njegova prethodnika Luisa Enriquea. Naime, Valverdeov niz je 24 utakmice bez poraza, a Luis Enrique je prije toga u zadnjih sedam kola prošlog prvenstva također bio bez poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija