Obavijesti

Sport

Komentari 41

Messi nije s ove planete, svaka tri dana zabija iz slobodnjaka

Messi nije s ove planete, svaka tri dana zabija iz slobodnjaka
1

Igramo se brojkama - Messi je od 5. do 11. siječnja postigao tri gola, svaka tri dana. U karijeri ukupno 32 dok je Ronaldo zabio 57. Kako zautaviti jednog, a onda i drugog? Tko je bolji?

VIDEO

Otkad je stigao u Barcelonu, Lionel Andres Messi Cuccitini zabio je 482 gola i podijelio 221 asistenciju. U 556 nastupa. Čudesne i nestvarne brojke, brojke van granica razuma. Naravno, pitanje je koliko bi čarobni Argentinac zabio da je bio zdrav cijelo vrijeme i da ga ozljede u nekim trenucima karijere nisu udaljile s nogometnih travnjaka.

Postojali su i trenuci suše, trenuci kada ga nije išlo i nije mogao zabiti. A kada ne ide iz igre onda ne preostaje ništa drugo nego potegnuti iz slobodnjaka. Ne jednom, ne dva, nego tri puta zaredom. Messi je sva tri gola u 2017. godini zabio iz slobodnih udaraca.

Kada se već igramo brojkama, golove je postigao od 5. do 11. siječnja. Prvi je zabio 5., treći 11. - svaka tri dana zabio je po jedan slobodnjak, koji su mu ujedno jedini golovi u 2017. godini. Tri gola iz tri slobodnjaka. I kako zaustaviti ovog čovjeka?

Ukupno je u karijeri zabio 32 slobodnjaka, a koliko je zabio njegov najveći rival Cristiano Ronaldo?

Messijev slobodnjak protiv Athletic Bilbaa (kup):

Messijev slobodnjak protiv Villarreala (Liga):

Messijev slobodnjak protiv Athletic Bilbaa (kup):

Ronaldo - gol mašina

S druge, pak, strane, Cristiano Ronaldo je u karijeri zabio 499 golova i podijelio 183 asistencije - u 662 nastupa. Što u Unitedu, što u Real Madridu. Sporting ćemo zanemariti jer je u matičnu klubu upisao samo jednu asistenciju. Kao i Messi, velebni Portugalac je majstor slobodnih udaraca. U zadnje vrijeme to i nije slučaj, ali reći da je Ronaldo loš izvođač slobodnjaka je krajnje smiješno.

Poznata je njegova tehnika pucanja slobodnjaka. U više navrata objašnjavao je kako ih puca i zašto lopta koja ide prema golu ima nevjerojatnu putanju i gotovo nikakvu rotaciju. Odgovor leži u trenutku kada stopalo dotakne loptu i sili koja se prenosi u točku tijela koje se tek treba gibati.

- Veliki sam nogometni fan i uvijek pokušavam napredovati. Ne samo u načinu kojim pucam, driblam ili trčim nego u svakom segmentu. Tehniku ponekad imaš ili nemaš. Ja ju imam uvijek. Način na koji se zatrčim, način na koji udarim loptu... S tim se trebaš roditi. Ali sami talent nije dovoljan. Trebaš trenirati i napredovati kako bi postao bolji igrač. To radim od početka svoje karijere pa sve do danas. Danas mi je 31, ali sve počinje s 11, 12 godina. Moj talent seže u ranu mladost - rekao je u studenom 2016. godine napadač Reala.

U karijeri je zabio 57 golova iz slobodnih udaraca, 25 više od Lionela Messija.

Pa tko je onda bolji, Leo ili CR7?

Football Soccer - Barcelona v Real Madrid - Spanish La Liga Santander

Mi nećemo odabrati, to ćemo ostaviti vama na procjenu. Ali ako ćemo gledati po broju golova onda je to Cristiano Ronaldo. Ako ćemo, pak, gledati po uspješnosti i realizaciji slobodnjaka po broju pokušaja, e, onda je ipak bolji Lionel Messi.

Argentinac je na omjeru od 8 posto realizacije dok je Ronaldo na 6,5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe