Sport

Komentari 61

Messi više nije igrač Barcelone; Laporta: Volio bih vam reći da Leo ostaje, ali još ne mogu...

Messi više nije igrač Barcelone; Laporta: Volio bih vam reći da Leo ostaje, ali još ne mogu...

Želimo da Messi ostane, a to je i njegova želja. Imamo problem s financijskim fair playem. Tražimo najbolje rješenje za obje strane, rekao je predsjednik Barcelone

Nakon 7504 dana Leo Messi (34) više nije nogometaš Barcelone! No, navijači 'Blaugrane', ne brinite! Ne odlazi on nikamo, već mu je zadnjim danom lipnja istekao aktualni ugovor.

Joan Laporta i otac argentinskog čarobnjaka u odličnim su odnosima i novi ugovor je pitanje formalnosti, ali predsjednik Barce svejedno je nervozan jer ostanak mnogih sponzora u klubu ovisi isključivo o Messiju.

Nike, primjerice, želi napraviti promociju novog dresa s Messijem, no to ne mogu napraviti sve dok Messi ne stavi svoj potpis na ugovor. A oni nisu jedini, Marca piše kako ni ostali sponzori ne žele s Barcom potpisivati nove ugovore, dok njegov ostanak nije zagarantiran.

- Želimo da Messi ostane, a to je i njegova želja. Imamo problem s financijskim fair playem. Tražimo najbolje rješenje za obje strane - rekao je Joan Laporta čije je riječi prenio poznati sportski novinar Fabrizio Romano.

- Volio bih da vam mogu reći da ostaje, ali još uvijek ne mogu - dodao je.

Podsjetimo, Messi je pokušavao otići iz kluba prošlog ljeta, a valjda je jedina dobra stvar što ju je Bartomeu učinio u posljednjih nekoliko godina ta što je blokirao njegov odlazak na sve moguće načine.

Zainteresiranih nije falilo. Prvi je u redu stajao Pepov Manchester City, a onda i svi ostali bogataši, no ispostavilo se da im je Messi dao lažnu nadu jer uskoro je Bartomeu postao bivši pa se Messiju više ne ide iz Barcelone.

Da je Laporta spreman napraviti sve za njegov ostanak, dokazao je dovođenjem Sergija Aguera, a sve osim Messijeva produljenja ugovora kroz nekoliko sljedećih dana bilo bi pravo čudo.

Najčitaniji članci