Obavijesti

Sport

Komentari 17

Messi završio sezonu u Americi, na pomolu povratak u Barcu?!

Messi završio sezonu u Americi, na pomolu povratak u Barcu?!

Argentinski velemajstor neće igrati doigravanje za MLS Cup, no to nije spriječilo vodstvo lige da ga nominira za MVP-a. Slijedi mu tromjesečna pauza, a mogao bi je kratiti u Kataloniji

VIDEO

Nakon osvajanja Leagues Cupa i poraza u finalu US Open Cupa, Lionel Messi (36) prvu sezonu u novom klubu završio je razočaravajuće. U noći na nedjelju njegov Inter Miami domaćim porazom od Cincinnatija 1-0 i matematički je izgubio šansu proći u doigravanje MLS-a, a Leo je zbog povratka od ozljede igrao zadnjih 35 minuta.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Messiju je to bila tek peta utakmica od 32 ovosezonske kluba Davida Beckhama nakon što se ljetos pridružio iz PSG-a, ali i tako mala minutaža bila je dovoljna da ga vodstvo lige nominira na popis 30 najboljih za najkorisnijeg igrača, uz velike šanse da nagradu i dobije.

- Ozljeda je u redu, nema nikakvih problema, ali njegov današnji nastup je razumljiv jer je malo igrao u posljednje vrijeme i moglo bi se dogoditi da mu nedostaje ritma. Zato je igrao samo dobrih pola sata - rekao je trener Gerardo Martino o Messiju nakon utakmice.

Inter Miami je pretposljednji u Istočnoj konferenciji, ni dolazak brojnih zvijezda (Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets) nije uspio promijeniti krvnu sliku momčadi Tate Martina, koja je u zadnje četiri ligaške utakmice dvaput remizirala i dvaput izgubila.

Bio je to prvi poraz Inter Miamija u utakmici u kojoj je Messi igrao u svim natjecanjima od njih 13, a bez njega na terenu ružičasti su pobijedili samo jednu od šest. Gledajući cijelu ligu, Inter Miami je na 27. od 29 mjesta.

MLS: FC Cincinnati at Inter Miami CF

Što slijedi Messiju?

S obzirom na to da njegova momčad ne može napredovati, Leo neće imati problema s odlaskom u reprezentativni kamp, gdje stopostotne "gauče" u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo čekaju domaća utakmica protiv Paragvaja i gostovanje u Peruu.

No nakon zadnje utakmice u MLS-u Inter Miami će imati pauzu od čak tri mjeseca i to otvara razne kombinacije za Messija kojem sigurno neće biti u interesu biti na tako dugom odmoru. A možda se vrati u Barcelonu, piše katalonski Sport.

Inter Miami neće vidjeti doigravanje, a kako bi argentinski čarobnjak ostao u formi, pojavila se opcija posudbe u klub iz kojega je otišao u suzama. Suvlasnik američkog kluba Jorge Mas obećao mu je šansu za dostojanstven oproštaj, a posudbom u zimskom prijelaznom roku to bi mu omogućio.

Ne bi to bila novost u MLS-u, zbog duge pauze u Americi David Beckham je odlazio na posudbu u Milan iz LA Galaxyja, a Thierry Henry je bio na dvomjesečnoj posudbi u Arsenalu iz New York Red Bullsa.

Druga opcija po kojoj bi Messi stigao u Kataloniju bila bi revijalna utakmica Barcelone i Inter Miamija. Idućih tjedana i mjeseci će u svakom slučaju biti zanimljivo vidjeti što će Leo odlučiti.

Rooney napušta DC United

DC United također neće ući u play-off lige. Trenutačno je klub iz američke prijestolnice i dalje deveti na Istoku, ali je već odigrao sve svoje utakmice, dok momčadi iza njega još nisu.

Klub je stoga danas objavio da Wayne Rooney, nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, sporazumno više neće voditi momčad iz Washingtona.

- Sada je pravo vrijeme. Napravio sam sve što je bilo u mojoj moći da dovedem klub do play-offa. Ništa se nije dogodilo s klubom, pitanje je vremena - objasnio je Rooney svoj odlazak.

Pod njegovim vodstvom DC United je u posljednjoj utakmici sezone slavio 2-0 protiv New York Cityja.

Rooney se pridružio DC-u kao igrač u lipnju 2018., a ulogu glavnog trenera američke momčadi preuzeo je u srpnju 2022.

Los Angeles FC je u gostima dobio Austin s 4-2, a Stipe Biuk je ušao u igru u 72. minuti. LA je drugi na Zapadu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki