Obavijesti

Sport

Komentari 9

Meštrović ne želi dati 3 milijuna kuna KK Zadru: Koja je tamo struka? Netko mora odgovarati

Meštrović ne želi dati 3 milijuna kuna KK Zadru: Koja je tamo struka? Netko mora odgovarati

Neka njemu i ostalim istomišljenicima sudi dragi Bog, rekao je menadžer Zadra Branimir Longin, a ostavku je odbio dati i direktor Željko Žilavec. Meštrović optužuje KK Zadar da nije podnio polugodišnje izvješće

VIDEO

Prijedlog za rebalans proračuna u Zadru propao je nakon što ga nisu htjeli podržati nezavisni vijećnik Enio Meštrović i njegova lista, a točka prijepora bilo je stanje u KK Zadar, kojemu je trebalo ići tri milijuna kuna proračunskog novca.

Meštrović je rekao da neće podržati rebalans jer košarkaški klub nije ispoštovao uvjete gradskih vijećnika.

- Stalno govorite da smo vlasnici kluba. Ako jesmo, onda bismo raspravljali o tome gdje će se novci ulagati i kome će ići. Vi ste izabrali nadzorni odbor i to na nelegitiman način, suprotno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa - kazao je Meštrović, prenosi Zadarski.hr.

Pokretanje videa...

Tornado slavi pobjedu Zadra 02:24

Tražio je financijsko izvješće za prvih pola godine, ali nije ga, kaže, vidio.

- Zašto nisu svi vijećnici pozvani na razgovore da s gradonačelnikom dogovorimo kako će se i na koje načine klub podržati. Cijelo vrijeme se pozivate da struka radi ovo, da struka radi ono, a ja vas pitam koja je to struka u KK Zadar? Mora netko stati i odgovarati za rezultate. Dok se ne ispune dogovori, ne podržavamo ovu točku - jasan je bio Meštrović.

Pozvao je i na ostavke odgovornih.

- Uvjetima pridodajem još jedan: neopozivu ostavku Željka Žilavca ili Branimira Longina. A ako trener Anzulović ne ostvari dobar rezultat, onda ću tražiti ostavku onoga koji ostane nakon prve ostavke - rekao je Meštrović.

ričard

Longin je njegov zahtjev ekspresno odbio.

- Nisam previše pratio što tko govori, jedino što znam da klub prema meni nema nikakvih obaveza niti imam bilo kakav potraživanja od kluba, tako da se, ako to odluči isključivo nadzorni odbor, već sutra mogu naći na zavodu za zapošljavanje. Ali osobno ostavku neću podnijeti, dok Eniju i ostalim istomišljenicima neka sudi dragi Bog - rekao je.

Kaže kako nema nikakav utjecaj na financije kluba, da se kao menadžer momčadi ne miješa ni na ono što se događa na parketu.

- Svatko ima svoju autonomiju i u konačnici su odgovorni nadzornom odboru. Svi koji pozorno prate košarku također znaju da je KK Zadar osvajač dvostruke krune, prvaci smo Hrvatske, i osvajači Kupa Krešimira Ćosića drugi put zaredom. Juniori su nam lanjsku sezonu također završili kao prvaci države, dok sve mlađe kategorije već nekoliko godina bilježe izvrsne rezultate. Upravo su rezultati podloga i jedino mjerilo da radimo dobro, a mi to kao klub imamo, ma što god netko govorio. Nemam namjeru širiti priču, mislim da sam jasno kazao što mislim - kaže Longin.

Zadar: U 3. kolu ABA lige susreli se KK Zadar i KK Krka Novo mesto

Ni direktor Željko Žilavec neće udovoljiti Meštroviću.

- Neću dati ostavku! Kome da je dam? Zna se tko me je postavio i kome odgovaram. Bez tri milijuna kuna doći će do problema u poslovanju, kašnjenja u vidu isplate plaća igračima, trenerima, radnoj zajednici, a i omladinski pogon će patiti zbog toga. Umjesto da idemo naprijed, mi se ovim činom vraćamo četiri godine unazad - kazao je.

Vijećnici nisu mogli dobiti polugodišnje izvješće, kaže, jer je poslovna godina završila 30. lipnja i po zakonu imaju četiri mjeseca za izradu, koja istječu ovaj tjedan.

- Neki vijećnici jasno su kazali da su dobili uvid u ukupnu masu finacijskih sredstava koja je potrebna za funkcioniranje kluba, točnije prve momčadi, za jedan mjesec i dobili su ukupnu bruto masu finacijskih sredstava koja je potrebna za isplatu djelatnicima radne zajednice. Te cifre ne pamtim kad je tko dobio, a to su i oni potvrdili da su tek sada vidjeli - dodao je.

Žilavec je istaknuo da u klubu gube vrijeme jer će sad prvi put u četiri godine kasniti s isplatama.

Zadar je nakon sedam kola prvenstva na omjeru pet pobjeda i dva poraza, trenutačno je peti, a u ABA ligi pobijedio je samo jednom u pet utakmica, banjalučki Borac kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora