Sport

Komentari 19

Metličić je prije utakmice znao: Šego mora biti bolji od Vargasa

Metličić je prije utakmice znao: Šego mora biti bolji od Vargasa

Bojim se samo Vargasa, kad taj čovjek uđe u seriju, čini čuda. Nadam se da neće danas, a da će naš Šego biti bolji od njega, rekao je prije utakmice u studiju RTL-a Petar Metličić. No, opravdano je strahovao

Bojim se samo Vargasa, to je čovjek kad uđe u seriju, čini čuda. Nadam se da neće danas, a da će naš Šego biti bolji od njega, rekao je prije utakmice u studiju RTL-a Petar Metličić.

No, jasno je bilo na kraju utakmice da Metličić dobro zna gdje će biti najveći hrvatski problem i najveća španjolska prednost.

U studiju RTL-a prije utakmice komentirala se i činjenica da je Duvnjak proglašen najkorisnijim igračem prvenstva, na što je Drago Vuković rekao:

- Bilo bi čudno da Duvnjak nije proglašen najboljim, a ni za Karačića nije nikakvo iznenađenje uvrštenje u najbolju momčad.
Metličić je istaknuo da su obično napadači ti koji imaju primat u izboru za najbolje, a ovo je rijedak slučaj da se kao najbolji bira obrambeni. Ali sigurno bi on mijenjao sve ovo za zlato - kaže Metličić. 

Tko bi večeras mogao biti as u Červarovom rukavu, pitao je voditelj Vukovića i Metličića:

- Svi, momčad, rekli su obojica. 

- Zamislite, Musa je zabio samo tri gola na prvenstvu do finala, pa onda u polufinalu valjda najvažniji gol u karijeri, primijetio je Vuković.

Utakmica je počela sjajno, no u jednom trenutku su Španjolci preokrenuli priču u svoju korist, a nastavili su dobro i u drugom poluvremenu:

- Pa nisu Španjolci naivci, vide da nitko nema hrabrosti za udarac s devet metera- govorio je Nikša Kaleb u trenutku kad smo, negdje u 40 minuti gubili s dva razlike. 

Kad smo izjednačili, desetak minuta prije kraja, Kaleb je prije novog hrvatskog pokušaja da napokon povedemo:

- Ne trebamo srljati, ne treba nam šut u desetoj sekundi...

Tako je, nakon izrađenog šuta, zabio Stepančić, a Kaleb je stalno ponavaljao:

- Samo paziti na Entrerríosa, samo Entrerríosa...

Entrerrios je kasnije isključen, ali ništa nam to nije pomoglo, Šego si je ugurao loptu u vlastiti gol, Kaleb je šutio.

Nikad nam se više nisu nudili Španjolci, šteta, šteta, rekao je Metličić, napomenuvši da se vidi kako je naša momčad potrošena i da su utakmice iz polufinala ostavile traga. Ovo je veliki rezultat, zaključio je.

- Pokazalo se da nisu bili svježi, nije bilo raspoloženog igrača, zaključio je Drago Vuković

- Duvnjak je ogroman čovjek, ogromna duša, tako da znam da bi sigurno sve svoje osobne nagrade dao za ovo zlato- ponovio je Vuković.

- Duvnjak je dobro krenuo, Karačić je nešto odigrao prvo poluvrijeme, Cindrić očito ne može, vratari nam nisu ništu, ali nisu ni Španjolci nešto igrali, možemo reći da ih je Vargas vratio u život. Radili smo greške kad smo ih stigli- sumirao je susret Petar Metličić.
 

Najčitaniji članci