Obavijesti

Sport

Komentari 122

Mi smo morali skidati poruku 'Vukovar', Englezi prkose Fifi

Mi smo morali skidati poruku 'Vukovar', Englezi prkose Fifi
4

Fifa je odbila zahtjev Engleske da njihovi igrači u studenom na dresovima nose cvijet maka kao simbol odavanja počasti za stradale u Prvom svjetskom ratu. Engleski savez ignorirat će zabranu

VIDEO

Sile Antante 11. studenog 1918. potpisale su primirje s poraženom Njemačkom u vagonu vlaka u francuskoj šumi Compiegne. Englezi, Škoti i Velšani godinama nose cvijet maka kao simbol na dresovima na utakmicama u studenom kako bi odali počast stradalima u strahotama Prvog svjetskog rata. 

Engleska je službeno zatražila od Fife dopuštenje da tijekom kvalifikacijskih utakmica za SP 2018. u studenom na dresovima nose cvjetove maka, ali Fifa ih je odbila.

"Ovo je skandalozno"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fifino odbijanje zahtjeva Britanci nisu dobro primili.

- Taj bi potez imao političku, vjersku i komercijalnu poruku što se protivi pravilima Fife - objavili su iz Međunarodne nogometne federacije i razbjesnili Britance.

- Ovo je skandalozno. Bolje počistite svoje dvorište i ne bavite se ovim stvarima. Britanski nogometaši žele odati počast ljudima koji su izgubili živote boreći se za našu slobodu. Normalno da Fifa to mora dopustiti - rekla je premijerka Theresa May.

Ništa manje normalno nije izgledao transparent "Zapamtite Vukovar" koji je stajao na Maksimiru 2013. godine uoči utakmice protiv Srbije i za kojeg je delegat Fife tražio da se ukloni uoči susreta iako nikoga nije vrijeđao i samo je podsjećao na strahote koje je proživio hrvatski grad pod opsadom srbočetničkih agresora u Domovinskom ratu.

Engleze i Škote nije briga što Fifa kaže

- HNS je napravio sve da transparent ostane jer znamo što znači i da nikoga ne vrijeđa, ali mi smo članica Fife i moramo poštovati njezine odluke. čak i kad se s njima ne slažemo - objavio je tada Hrvatski nogometni savez.

Engleski i škotski savez najavili su da neće poštivati odluku Fife te će igrati sa simbolima maka u studenom. Iz velškog saveza još se nisu oglasili, ali vjerojatno će se i oni pridružiti u prkosu prema Fifi te ignorirati zabranu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi