Sport

Komentari 16

Mierez napušta Gradski vrt? Bilićevi Kinezi poslali ponudu

Mierez napušta Gradski vrt? Bilićevi Kinezi poslali ponudu

Kineski Beijing Guoan opasno je zagrizao za Argentinca Ramona Miereza, a navodno su poslali ponudu koja je blizu tražene - malo manje od deset milijuna eura, piše Glas Slavonije

Ramon Mierez (24) odigrao je fantastičnu sezonu u HNL-u te je vukao Osijek do povijesnog drugo mjesta. Uzeo je i nagradu za najboljeg strijelca lige zabivši 22 gola za 'bijelo-plave'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ramon Mierez

U Gradski vrt stigao je prošlo ljeto, a u HNL-u je već imao iskustva budući da je u sezoni 2018./2019. nosio dres Istre, nakon čega ga je Alaves otkupio od Tigrea za 2,5 milijuna eura. 

Mierez je službeno postao nogometaš Osijek prije mjesec i pol dana kada je klub Španjolcima platio također 2,5 milijuna eura odštete.

To je najskuplji ulazni transfer u klupskoj povijesti, a tada su najavili da ga neće pustiti ispod deset milijuna eura. 

- Moram reći da sam sretan što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku - rekao je Mierez nakon što je potpisao ugovor na tri godine. 

Kineski Beijing Guoan, koji vodi Slaven Bilić, opasno je zagrizao za Argentinca te je hrvatskom doprvaku poslao malo manju ponudu od očekivane, saznaje Glas Slavonije. 

Mierez bi prema ponudi trebao imati višestruko veća primanja dok bi 20 posto od fiksnog iznosa pripalo Alavesu što je dogovoreno prilikom otkupa ugovora od španjolskog prvoligaša. Osijeku bi također pripao postotak od sljedećeg transfera, a čini se kako je ovakvu ponudu teško odbiti. 

Bjelica je potvrdio kako ovo nije jedina ponuda za Miereza, a navodno se transfer u Kinu zakomplicirao zbog određenih financijskih uvjeta za kineske klubove i transfere za internacionalce.

Osijek i Rijeka sastali se u 22. kolu HT Prve lige