Obavijesti

Sport

Komentari 24

Sinkovići potvrdili promjenu: 'Nitko nikad ovo nije napravio'

Sinkovići potvrdili promjenu: 'Nitko nikad ovo nije napravio'
5

Braća Sinković mijenjaju veslačku disciplinu. Umjesto dvojca na pariće u kojem su osvojili sve što su mogli, Valent i Martin Sinković od nove će se sezone natjecati u dvojcu bez kormilara

VIDEO

Senzacionalnom najavom izvanredne konferencije za medije braća Valent i Martin Sinković šokirali su sve svoje navijače. U najavi 'presice' braća su između ostaloga napisala: 'Vrijeme je za nove izazove', a na današnjem su obraćanju medijima potvrdili da napuštaju disciplinu u kojoj su osvojili sve što su mogli.

Zlatna veslacka braca Sinkovic govore o promjenama u svojoj karijeri... Reporter: Ivan Radnic

Posted by 24sata Video on Wednesday, November 16, 2016

Umjesto dvojca na pariće Sinkovići će se tako od nove sezone natjecati u dvojcu bez kormilara. Umjesto četiri vesla, veslat će sa dva.

- Pozdrav svima i hvala što ste došli. Kao što smo jučer najavili imamo veliku novost u karijeri. Prelazimo s dvojca na pariće u dvojac bez kormilara. Koliko god se čini mala promjena jer ostajemo zajedno, velika je promjena jer odbacujemo dva vesla. Mislim da je to veliki izazov za nas poslije svega što smo osvojili u dvojcu. Pokušat ćemo opet sve osvojiti, ali u dvojcu bez kormilara. Drugačija je tehnika, možda je najbolje da trener priča o tome koliko je to drugačije. Mi smo u ovoj disciplini novi i želimo ponovo ostvariti velike uspjehe i naciju ponovo učiniti ponosnom - počeo je Martin Sinković, a njegov brat Valent je nastavio:

- Dugo smo razmišljali o tome, nije bila lagana odluka... Ipak, otići od nekuda gdje si najbolji na svijetu, olimpijski pobjednik... Prelazimo u nešto što je nama dvojici nepoznato, ali veliki nam je izazov. Želimo probati neke nove stvari, nitko u svijetu to još nije napravio. Znamo da će biti veoma teško, ali volimo izazove, volimo izazivati sami sebe, svoje tijelo i idemo vidjeti kako će to proći. Na svu sreću, trener ima iskustva s ovom disciplinom. Ipak je netko tko zna što i kako treba raditi. Tako da ćemo propustiti sve njemu.

Riječ je zatim preuzeo trener Nikola Bralić.

- Što se tiče ići ili ne u dvojac bez kormilara, mene nije trebalo dugo nagovarati. Jer mislim da su dečki jedno devet, deset godina u vrhunskom naporu. Stalno su pobjeđivali, bili su u samom vrhu što se čini vrlo jednostavno i lagano, ali za to je potrebno puno odricanja. Došlo je vrijeme da malo popustimo i skinemo nogu s gasa. Da malo olabavimo s treningom, da se pruže novi sadržaji. Tako smo odlučiuli da bude dvojac bez (kormilara). Meni to nije nepoznanica. Imao sam dvojicu u finalu olimpijskih igara, bili su rekorderi svjetskog kupa 15 godina, tek je nedavno srušen rekord.

- Znam kako to treba izgledati, znam kako se to radi. Njima je to nepoznato, ali ja ću svoje iskustvo probati maksimalno iskoristiti. Tek smo prije tjedan dana dobili čamac, sad ga još malo namještamo. Tražimo se, ali ovo što sad vidim na vodi puno obećava. Nema razloga da ne budemo jako dobri tijekom ove sezone.

- Do sada smo bili lovina, a sada želimo biti lovci. Zadnje četiri godine nismo izgubili nijednu utrku. Znamo da će doći dan kad će nas netko pobijediti pa smo odlučili malo stati, zadržati titulu nepobjedivosti zadnjih godina i idemo se okrenuti drugom izazovu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki