Obavijesti

Sport

Komentari 9

Milan pobjedom protiv Rome osigurava 3. mjesto u Serie A

Milan pobjedom protiv Rome osigurava 3. mjesto u Serie A
1

Roma na San Siro stiže bez tri važna prvotimca. Andreazzoliju će nedostajati Stekelenburg, Balzaretti, te De Rossi. Milan pobjedom osigurava treće mjesto

VIDEO

Nakon mučenja u domaćim pobjedama nad Catanijom i Torinom, Milan je bez problema pregrmio gostovanje kod fenjeraša Pescare. Od prve minute Allegrijeva je ekipa zagospodarila terenom na Adriaticu, a ponovno je svoje kvalitete demonstrirao Balotelli koji je dojmljivu predstavu okrunio s nova dva gola. Balotelli je u 11 nastupa za Milan postigao jednaki broj golova i definitivno se pokazuje kao najbolja investicija Berlusconija ove sezone. Milan u završna dva kola ulazi s četiri boda prednosti nad Fiorentinom, a pobjedom nad Romom praktično bi riješili pitanje nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone budući da u posljednjem kolu gostuju kod otpisane Siene.

Allegri je svjestan važnosti ove utakmice: 

- Moramo doći na cilj treći, a to bi bilo ostvarenje važnog cilja. Nakon toga će predsjednik ocijeniti rad mene i mog tima i odlučiti o budućnosti. Roma je momčad velike kvalitete i naša motivacija na terenu mora biti veća od one koju će imati Roma. Fizički smo dobro i želimo u praksi zaključiti borbu za treće mjesto.

Milanov trener u ovom susretu ne može računati na ozlijeđene braniče Antoninija i Boneru, defanzivnog veznjaka De Jonga, glavnog kreativca Montoliva, te na brzonogog napadača Bojana Krkića. Najveći problem Allegriju je proteklih dana predstavljala povišena temperatura najveće zvijezde Balotellija, no on se nalazi među 23 kandidata za nastup i trebao bi zaigrati od prve minute protiv Rome. Ukoliko se ne bude osjećao spremnim, na njegovoj će poziciji u centru tročlanog napada zaigrati Pazzini.

Roma igra odlično pod Andreazzolijem i bilježi sjajne rezultate, no u posljednjih su mjesec dana imali i dva velika neuspjeha pred vlastitim navijačima. Prvo im je otpisana Pescara uzela bod, a u utorak je rasterećeni Chievo golom Thereaua u završnim minutama susreta ostavio Romu bez bodova. 

Tim neuspjehom Udinese je preuzeo Rominu petu poziciju, a Andreazzolijeva je ekipa ostala u problemima jer mora nadoknaditi dva boda zaostatka u posljednje dvije ovosezonske utakmice koje im donose derbije s Milanom i Napolijem. Roma do Europske lige može i putem kupa, no na slavlje nad gradskim rivalom Lazijom u finalu teško se može unaprijed računati.

Andreazzoli je u najavi susreta morao odgovarati na kritike zbog navedenih neuspjeha: 

- Kontinuitet rezultata pod mojim vodstvom govori da smo u istom periodu osvojili 9 bodova više od Lazija, jedan od Napolija, 11 od Intera, te minus jedan od Fiorentine, četiri od Milana i tri od Udinesea. Smatram da to nije tako negativno s obzirom da se o drugim momčadima i njihovim rezultatima priča s entuzijazmom. Još uvijek igramo za ostvarenje cilja koji se zove Europa, još smo u igri iako nemamo lagane utakmice pred nama.

Osvrnuo se Andreazzoli i na sljedećeg suparnika:  

- Milan je dobra momčad, mlada i s velikim interpretama. Krenuli su novim, vrlo zanimljivim putem, igraju lijepo i biti će težak suparnik.

Gostujući je trener u Milano poveo 23 igrača, no nedostaju mu neki važni prvotimci. Na San Siru neće biti prvog golmana Stekelenburga kojeg mijenja veteran Lobont, a zbog ozljeda u konkurenciji nisu ni standardni bek Balzaretti, te dokapetan i ključni veznjak De Rossi. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem