Obavijesti

Sport

Komentari 11

Milanović: Cico i ja znali smo se sresti na trčanju. Radi njega i Zajeca odlazio sam na utakmice

Milanović: Cico i ja znali smo se sresti na trčanju. Radi njega i Zajeca odlazio sam na utakmice

'Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države'

Predsjednik Republike Zoran Milanović (54) na Facebooku se prisjetio legendarnog nogometaša i trenera Zlatka Kranjčara, koji je preminuo u ponedjeljak u 65. godini.

Napisao je kako ga je gledao 1980-ih, za vrijeme slavnih dana u Dinamu, te da ga je znao susretati u dubini maksimirske šume.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Cico Kranjčar

Pokretanje videa ...

Predsjednikovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina.

Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘74., na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države.

Cico i Elvira zaljubili su se kao djeca, a spojio ih je sport: Kući ju je morao vratiti do 23 sata...
Cico i Elvira zaljubili su se kao djeca, a spojio ih je sport: Kući ju je morao vratiti do 23 sata...

Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981., Cico predvodio legendarnu ‘Contru’.

Prije desetak godina znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski. Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji."

Igor Štimac posebno se sjeća kako je sinu Niki odobrio prelazak iz Dinama u Hajduk 2005.

"Danas nas je zatekla tužna vijest o preranom odlasku Zlatka - Cice Kranjčara. Velikan na terenu, gospodin van njega, istinska legenda našeg nogometa. Ostat će mnogo zajedničkih uspomena, od borbi na travnjaku, njegovog palca gore Nikinom dolasku u Hajduk, zajedničkih nadanja na SP 2006.", napisao je Štimac i zaključio:

"Tako velik, a jednostavan... Neka ti je laka HRVATSKA gruda koju si toliko volio, počivao u miru Božjem!Obitelji Kranjčar iskrena sućut!"