Mile Škorić: Bili smo na samom dnu, a sad želimo ići do vrha... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 12

Mile Škorić: Bili smo na samom dnu, a sad želimo ići do vrha...

Mile Škorić: Bili smo na samom dnu, a sad želimo ići do vrha...
3

Želimo pobjedu bez primljenoga gola, pa makar to bilo i 1-0, rekao je Mile Škorić, stup osječke obrane u najavi prve utakmice drugog pretkola Europske lige protiv Luzerna (20.45, HNTV)

VIDEO

Kad bih rekao da je ovo bila godina iz snova, ne bih bio posve iskren. Možda bi bilo bolje kazati da je ovo bila godina koju ni u najluđim snovima nisam sanjao ni ja, a vjerujem ni nitko od mojih suigrača, kazao je stoper Osijeka Mile Škorić uoči utakmice drugog pretkola EL protiv švicarskog Luzerna.  

Njegov Osijek u protekloj je godini postao ozbiljan klub koji kroji vrh prvenstvene ljestvice, danas se bore u Europi, a Mile je postao reprezentativac.  

- Pamtim dane kad se činilo da nema izlaza, da će klub otići u propast. A evo, danas je sve potpuno drugačije, preporodili smo se, postali pravi klub, redovite su i plaće, vrhunski uvjeti... Teško da čovjek može nešto više poželjeti - skroman je Škorić, a takav je i na pitanje o planovima vezanim za reprezentaciju.

- Ma kakva reprezentacija, gdje sam ja od reprezentacije... Svjestan sam da je to bio jednokratan poziv za akciju na koju se 'glavne face' nisu mogle odazvati. Ako opet bude trebalo, ja sam tu, ali ne zanosim se previše da ću iz Osijeka opet u reprezentaciju. Možda ako odem u inozemstvo - kaže Škorić.

Osijek je u prvom pretkolu Europske lige lako prošao Santa Colomu, no u četvrtak navečer (20.45) u Gradskom vrtu čeka ga puno ozbiljnija momčad Luzerna. 

- Prvo pretkolo prošli smo lako jer je takav bio i protivnik, ali sada nas već čeka ozbiljniji posao, jer je Luzern kvalitetna momčad, protivnik po mjeri, kojeg možemo proći, ali možemo i ispasti. Svjesni smo da smo se tek vratili u Europu i da zbog lošeg koeficijenta nećemo imati lak put, ali želimo otići što dalje bude moguće. Na koncu, sve će ionako ovisiti o ždrijebu.

Soccer: Croatia vs Mexico

U Osijeku je, kao uostalom i cijeloj Hrvatskoj, pakleno vruće, i to bi i te kako moglo utjecati na izvedbu na terenu. 

- Ako je vruće nama, koji smo odrasli ovdje, kako će tek biti njima, koji dolaze iz Švicarske? Da, bit će teško, ali tako je kako je, valjda ćemo popraviti koeficijent pa ćemo narednih godina ulaziti u sezonu i nešto kasnije - kaže Škorić, koji je iskoristio priliku i pozvao gledatelje u Gradski vrt.

- Protiv Santa Colome bilo je 5000 gledatelja, vjerujem da će ih protiv Luzerna biti barem dvostruko više, oko 10.000, a onda u narednom kolu neka opet bude dvostruko - nasmijao se Škorić, koji priželjkuje i pozitivan rezultat.

- Pobjeda bez primljenoga gola, pa makar to bilo i 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal