Obavijesti

Sport

Komentari 40

Milić se vraća u svoj Osijek: 'Želimo biti jesenski prvaci'

Milić se vraća u svoj Osijek: 'Želimo biti jesenski prvaci'
1

Nema osvrtanja natrag, nećemo se predavati, vjerujem da će i Rijeka negdje kiksati i zato je važno da što duže držimo priključak, kaže Milić prije gostovanja u Osijeku

VIDEO

Hrvoje Milić vraća se kući, vraća se u Osijek iz kojega je otišao kao kadet. Istina, nastupio je već u svom rodnom gradu i u dresu Istre, no ovoga puta stiže s Hajdukom (subota, 15.00), koji je u Gradskom vrtu uvijek dočekivan s posebnim nabojem. Sjeća se toga jako dobro i Hrvoje. 

- Gledao sam puno utakmica Osijeka i Hajduka, ali jedna mi je ostala u posebnom pamćenju. Bilo je to predzadnje kolo sezone 2003/04., dodavao sam lopte, a Hajduk je pobijedio golom Neretljaka. Bila je to jako važna pobjeda, koja je praktično osigurala naslov prvaka, tako da sam skočio od radosti nakon Neretljakovog gola i kasnije, po kazni, morao zbog toga trčati krugove oko stadiona - nasmijao se Milić, koji se uvijek rado vraća u svoj rodni grad, no za klub ga i ne vežu posebne emocije.

- Otišao sam kao mlad, nikad nisam odigrao seniorsku utakmicu za Osijek, a u momčadi osim Šorše i Mikulića više i nema mojih suigrača. Svi su se rasuli... Baš su me pitali hoću li slaviti gol ako ga slučajno postignem pa sam odgovorio da ću morati jer bi mi to bio prvi gol u dresu Hajduka. Žao mi je Osijeka, loša je klima i u klubu i oko njega, taj bojkot navijača... Prijatelji mi pričaju što se događa, ali Osijek je uvijek napaljen na Hajduk, žele naš skalp i zato moramo biti oprezni. No i mi jedva čekamo isprati gorak okus nakon poraza od Rijeke, želimo se vratiti pobjedama. Moramo odigrati pametno i ne dozvoliti im da se razigraju. Neće tu po običaju biti velikog nogometa, bit će to isprekidana utakmica, puno prekršaja, a oni će pokušati ugroziti naš gol iz prekida ili kontre.

Bez obzira na sve, Hrvoje najavljuje pobjedu Hajduka te povratak na vrh prvenstvene ljestvice. 

- Mi u svakoj utakmici moramo biti favoriti, ali da će nam biti lagano, neće. Našli smo se nakon Rijeke, pogledali smo snimku utakmice i shvatili koliko je mala granica između radosti i tuge. Rezultat je bio katastrofalan, pogotovo jer je i taj četvrti gol bio regularan, ali moglo je biti i drugačije da smo mi poveli. Ništa, nema osvrtanja unatrag, nećemo se predavati, vjerujem da će i Rijeka negdje kiksati i zato je važno da što duže držimo priključak - naglašava lijevi bek Hajduka, koji vjeruje i da je njegova momčad spremna za naslov jesenskog prvaka.

- Veseli me kad vidim koliko su moji suigrači samouvjereni. Zacrtali smo neke ciljeve do kraja polusezone, ali nećemo ih iznositi u javnost. Pričali smo o tome i s upravom kluba - otkrio je Hrvoje, a na pitanje o premijama za naslov jesenskog prvaka dodao: 

- Premija je dobar stimulans, ali ne razmišljamo previše o njoj, nama će najveća premija biti ako postanemo jesenski prvaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige