Sport

Komentari 0

Miljenić oborio rekord Draganje i plasirao se u polufinale SP-a

Miljenić oborio rekord Draganje i plasirao se u polufinale SP-a

Miljenić je popravio hrvatski rekord za tri stotnike završivši drugi dok je najbrži bio Švicarac Noe Ponti s rezultatom 49.49. Jana Pavalić je u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno zauzela 37. mjesto

Hrvatski plivač Nikola Miljenić (23) plasirao se u polufinale utrke na 100 m leptir na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima, koje se održava u Abu Dhabiju s devetim rezultatom kvalifikacija.

Miljenić je isplivao rezultat 50.23 popravši za tri storinke sekunde dosadašnji hrvatski rekord koji je držao Duje Draganja.

Mladi hrvatski plivač je nastupio u petoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je zauzeo drugo mjesto, što se na koncu pokazalo ukupno devetim rezultatom. Najbrži je bio Švicarac Noe Ponti s rezultatom 49.49.

Polufinale je na poslijepodnevnom programu.

Swimming - Men

Jana Pavalić je u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno zauzela 37. mjesto s rezultatom 55.45 u konkurenciji 85 plivačica.

Podsjetimo, plivačica zabočkog Olimpa ima svega 14 godina i najmlađa je sudionica svjetskog prvenstva, a ovo je njezin prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu.

Najbolje vrijeme isplivala je hongkonška plivačica Siobhan Bernadette Haughey, 51.97. Haughey je prvog dana natjecanja osvojila zlatnu medalju u utrci na 200 metara slobodno, a pritom je i postavila novi svjetski rekord koji sada iznosi 1:50.31.

U kvalifikacijama je nastupila i Matea Sumajstorčić na 800 m slobodno zauzevši 28. mjesto s rezultatom 8:49.05. Najbrža je bila Kineskinja Bingije Li s rezultatom 8:10.08.

Najčitaniji članci