Obavijesti

Sport

Komentari 36

"Mini-vatreni" ostali bez EP-a; Bašić: To je sve dio odrastanja

"Mini-vatreni" ostali bez EP-a; Bašić: To je sve dio odrastanja
1

Nismo se nadali da ćemo nakon dva kola biti bez šanse za plasman na Euro jer prema svemu pokazanome ne zaslužujemo biti bez bodova, kaže izbornik Dario Bašić

VIDEO

Hrvatska U-17 reprezentacija izgubila je i u drugoj utakmici Elitnog kola kvalifikacija za Euro. Nakon poraza od Velšana u srijedu, bolji od igrača koje vodi Dario Bašić bili su Šveđani rezultatom 2-0. Hrvatska je ostala bez šanse za plasman na Euro.

- Švedska je bila rezultatski bolja, ali moram čestitati svojim igračima na odličnoj utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo tri ili četiri stopostotne šanse, penal, no opet se pokazalo da je teško pobijediti protivnika uz toliko propuštenih prigoda. Da smo zabili, sve bi otišlo u drugom smjeru - rekao je izbornik Bašić nakon poraza u Rovinju gdje je Hrvatska domaćin Elitnog kola.

- Nismo se nadali da ćemo nakon dva kola biti bez šanse za plasman na Euro jer prema svemu pokazanome do sada ne zaslužujemo biti bez bodova. Ipak, i to je dio nogometnog odrastanja, i to se mora proći. Ove će utakmice također pomoći igračima u razvoju, bit će pametniji, mudriji, a pripremit ćemo se maksimalno i za Portugal. Iz ove će generacije sigurno biti izvrsnih igrača u seniorskom nogometu - dodao je izbornik, prenosi stranica HNS-a.

Hrvatska u ponedjeljak igra utakmicu s pobjednikom skupine Portugalom.

- Portugal je sigurno najkvalitetniji u skupini, a nama će to biti motiv, pobijediti ih. Igraju standardno 4-3-3, s puno kratkih dodavanja i kombinatorike. Budemo li igrali kao protiv Švedske, možemo očekivati dobru utakmicu. Porazgovarat ćemo s igračima i vratiti ih u život, nije im ovo bila zadnja utakmica. Cilj je sazrijevanje, kroz team building dići ćemo glave - zaključio je izbornik Bašić.

U-17: ŠVEDSKA - HRVATSKA 2:1 (0:0)

UEFA Elitno kolo, Rovinj.

Sudac: J. Frischer (Estonija)

Strijelci: 1:0 - Isak (65'), 2:0 - Bergqvist (71'), 2:1 - Javorčić (80+2')

Žuti kartoni: Ahmedhodžić (26'), H. Andersson (32'), Knežević (60'), Javorčić (73'), Bergqvist (76'), Briški (80+3')

Švedska: Dahlberg, Stenmark, Erdogdu (od 64' Krusnell), H. Andersson, Colley, Aphrem (od 64' Pettersson), Haksabanović, Bergqvist, Isak, Ahmedhodžić, Bellman (od 76' Marklund). Izbornik: M. Wikman.

Hrvatska: Horkaš, Pranjić, Čolina, Budalić, Briški, Đira (od 75' Tolić), Špikić, Maganjić (od 71' Čuže), Kulenović, Ilić (od 57' Javorčić), Knežević. Izbornik: D. Bašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve