Obavijesti

Sport

Komentari 39

Miočićev nutricionist: Stipe je i do sada, bez suplemenata, bio sirova hrvatska genetska snaga

Miočićev nutricionist: Stipe je i do sada, bez suplemenata, bio sirova hrvatska genetska snaga

Uoči spektakla između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, nutricionist Paul Biondich otkrio je u razgovoru za Croatian Sports da Hrvati imaju poseban gen za sport

VIDEO

Glavni nutricionist Stipe Miočića Paul Biondich preko 20 godina radi s profesionalnim borcima u UFC-u, a sa Stipom surađuje posljednjih devet godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stipe Miočić

Pokretanje videa...

Stipe Miočić pomaže Petrinji 00:47


Radio je s dosta boraca teške kategorije kojima je za cilj bio skinuti kilažu, te je priznao da je maštao o tome da radi s jednim koji to ne mora raditi. Tada je čuo za Stipu, te je poželio raditi s njim. Predstavio mu se i prezentirao s kime je sve radio nakon čega je započela njihova suradnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U intervjuu za Croatian Sports, Paul Biondich rekao je da sportaše uvijek zanimaju rezultati, a ne toliko procedura. 

- Ako ne ostvarujete željeno, gubite posao. Moram priznati da nisam bio spreman, ali prednost mi je što sam radio s različitim sportašima. Stipe je visok 1,93 te ima 109 kilograma. Rekao sam mu da s te kilaže uz poseban režim prehrane može doći na 115 kilograma, ali Stipe je iznenađujuće rekao da ne želi - rekao je Biondich.

Stipe sada teži 106 kilograma, a cilj je postići idealan omjer kilaže i snage.

- Dodacima prehrani koji se uzimaju promišljeno i planirano izdržljivost se u roku od sedam dana može povećati do 16 posto, što je fantastično. Nisam prvi koji je ovo otkrio, ali mala grupa nutricionista to radi. Stipe je bez suplemenata i do sada bio sirova hrvatska genetska snaga - rekao je Biondich i dodao:

- Stipin glavni trener Marcus Marinelli rekao je da nema problema za snagom, podiže ljude od 140 kilograma i baca ih kao od šale. Naš cilj je maksimizirati Stipinu izdržljivost i snagu. Svi su snažni prvih 45 minuta, ali nikoga nije briga za to - rekao je nutricionist i dao primjer:

Pogledajte tu dominaciju: Kako je Miočić odškolovao Ngannoua
Pogledajte tu dominaciju: Kako je Miočić odškolovao Ngannoua

- Zašto je United uvijek pobjeđivao utakmice u zadnjih deset minuta? Zato što ih je Alex Ferguson tako trenirao. Mentalno i fizički  uvjetovao ih je da tako igraju. Tako je sa svim sportovima, bilo da se radi o nogometu, hokeju, borilačkim sportovima.. 

S obzirom na to da Ngannou na ovaj meč dolazi s istom težinom kao i prije tri godine kada ga je Miočić jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio, pitanje za nutricionista bilo je vezano za Stipinu kilažu koja iznosi pet kilograma manje u odnosnu na zadnji put. 

- U ovome sportu nije važno tko je najteži, bitno je tko može održavati tu razinu snage tijekom svih pet rundi. Cilj je postići savršen omjer snage i težine - rekao je i dodao:

- Stipina mišićna vlakna generiraju ogromnu količinu snage za što mislim da je prirodno urođeno. On je jednostavno 'genetski Hrvat'. Ako pogledate udio hrvatskih sportaša u svakom sportu, oni su bili gotovo svjetski prvaci u svemu što je nije slučajno. 

Kladionice mu opet ne vjeruju: Ngannou favorit protiv Miočića
Kladionice mu opet ne vjeruju: Ngannou favorit protiv Miočića

Na pitanje Ante Kvartuča iz Croatian Sportsa imaju li Hrvati poseban gen za Sport, nutricionist je odgovorio potvrdno. 

- Genetika je jedno, ali isto tako to mora doći do izražaja. Bitna je okolina, ali i prehrana što sam istraživao. Hrana u Hrvata je podosta bazirana na testosteronima, kao što je primjerice ima u kiselom kupusu. U sportu je taj hormon potreban muškarcima i ženama. On nije isključivo muški, samo bi kod njih njegova vrijednost trebala biti viša. U SAD-u to nije tako, dok s druge strane u Hrvatskoj je. Zbog toga optimalna razina testosterona kod muškaraca i žena dovodi do izražaja tu predispoziciju za sport - zaključio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov