Obavijesti

Sport

Komentari 21

Mirko spreman za borbu protiv Hamiltona: "Idem po pobjedu"

Mirko spreman za borbu protiv Hamiltona: "Idem po pobjedu"
1

Hamilton će biti 10-ak kilograma teži pa bi mogao kapitalizirati tu prednost u veličini i masi, ali ključ moje pobjede bit će moja sprema. Idem po pobjedu, kaže Cro Cop

VIDEO

Hrvatski MMA-borac Mirko Filipović započeo je posljednju fazu priprema za meč protiv Amerikanca Anthonyja Hamiltona u južnokorejskom glavnom gradu Seulu 28. studenog u sklopu UFC Fight Nighta 79.

Cro Copa muči kronična tendeopatija (ovapnjavanje tetiva), ali kaže kako ga ne boli kad se zagrije. Išao je na terapije i dobivao lijekove, ali su se bolovi ponovno vratili kod intenzivnih treninga. Osim toga, muči ga i lijevo rame, zbog čega se bojao da će otkazati borbu. No kaže kako je "uspio zakrpati" ranu te da je sada ona sanirana.

Posljednji meč Filipović je odradio još u travnju, kada je nokautirao Gabriela Gonzagu.

- Osjećam da mi forma raste. Iako sam sve stariji (41 godina, op.a.), kondicijski sam sve bolji. Bez problema odradim tri runde po šest minuta protiv trojice mlađih sparing-partnera i oporavljam se jako dobro. Povećao sam količinu trčanja i osjećam se vrhunski - rekao je Mirko.

Vinkovčanin prognozira otvorenu borbu protiv Hamiltona.

- Najvažnije je da sam fizički maksimalno spreman i da nisam ozlijeđen. Mislim da bi Hamilton mogao ići na rušenje i pokušat će udarcima s poda. Bit će desetak kilograma teži pa bi mogao kapitalizirati tu prednost u veličini i masi, ali ključ moje pobjede bit će moja sprema. Vjerujem da sam brži i bolji borac, idem po pobjedu - kazao je Filipović za FightSite.

- Cilj mi je nabiti svoj tempo i dobro zatvarati prostor u kavezu. Uvijek mi je cilj završiti meč jednom od svojih specijalki. Teško je procijeniti kako će se meč odvijati, ali ja sam spreman na apsolutno sve - dodao je.

Zasmetalo je Mirku što će morati nastupiti u Reebokovim hlačicama, a ne svojim prepoznatljivim sa šahovnicom.

- Nisu mi uspjeli objasniti zašto ne smijem imati šahovnicu na svojim hlačicma. Ne razumijem kome bi to smetalo? Njihov je stav da bi onda svi borci mogli tražiti nešto specifično. Morat ću ovo prihvatiti jer nastupam za ovu promociju. Nije mi drago, šahovnica je od prve borbe moj zaštitni znak na hlačicama - kazao je Cro Cop koji se nada kako će, pobijedi li Hamiltona, izboriti meč za prvog izazivača među teškašima u UFC-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku