Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mirko: U formi sam i bio bih na prosvjedima da imam vremena

Mirko: U formi sam i bio bih na prosvjedima da imam vremena
3

Pridružio bih se prosvjedima, u pravu su, iako nisu artikulirali zahtjeve, podržavam ih. Gospodarska situacija nikad nije bila teža, rekao je Mirko Filipović za Nokaut

VIDEO

Mirko Filipović se idući vikend, 19. ožujka, u New Jerseyu bori s Brendanom Schaubom na UFC-u 128. Kaže kako nikada u karijeri nije bio bolje fizički spreman. 

- Mislim da od 2006. godine nisam bio u ovakvoj formi, bar tako pokazuju kontrolni treninzi i sparinzi.

Schauba poštuje iako on najavljuje velike stvari, kao i sve borce koji su izabrali takav život.

- Respektiram ga, a to što priča je 'trash talk', američki način. Ja nisam pripadnik takvog načina, to ne treba ovom sportu niti ga promovira na pravi način. Tučemo su u kavezu kao zvijeri, bar da imamo malo dostojanstva. To mi se gadi, imam dvoje djece i što meni to treba. Da imam 25 godina možda bih i ja tako - rekao je Mirko za internetsku stranicu nokaut.com.

Mirko je sretan jer je zdrav, što nije bio slučaj u nekoliko posljednjih borbi.

- Nakon ozljeda i operacija mi se i psiha promijenila. Kad čovjeku to uđe u kosti to je tako, uvijek podsvjesno postoji strah od ozljede jer sam imao pet operacija. Borio sam se Overeemom i Turkom s potrganim koljenom. Lud sam, ali to je jače od mene, da nisam takav ne bih nikad ništa napravio, da nema tog sportskog ludila. I s Dos Santosom mi je noga bila u komi, jednom sam probao udariti nogom i koljeno je zaplesalo. Noge su moje oružje, a ja se ne mogu boriti kad nisam zdrav, jer onda ni mentalno nisam spreman. Ne treba plakati i tražiti opravdanja. Sad sam potpuno zdrav.

Cro Cop je uvjeren u pobjedu.

- Da nisam uvjeren da neću pobijediti ne bih ni u jednu borbu ušao, što ne znači da Schaub nema šanse. Kad se dva muškarca od 110 kg razmašu svatko svakog može pogoditi, to je takav sport. To nije tenis, kao kad Federer igra s nekim tko je 750. pa nema šanse.

Filipović priznaje da bi mogao i završiti karijeru u slučaju poraza.

- Ne razmišljam o završetku karijere, mislim da bi mi produžili ugovor i da izgubim obje borbe. Ali ako ne mogu pobijediti Schauba onda ću časno odraditi posljednju borbu - kaže hrvatski borac i najavljuje da će biti agresivniji.

- Bit ću agresivniji jer kondicijski nikad u karijeri nisam bio spremniji. No ne znam ni kakav će on biti, ovisi i o njemu. Hoću li ga loviti, hoće li on mene napasti.

Mirko se osvrnuo i na dva uzastopna Fedorova poraza.

- Pao je mentalno, zasitio se, bio je dugo broj 1. Svi smo od krvi i mesa. Želja mi je bila boriti se još jednom s njim, ali mislim da se neće dogoditi. No ne žalim ni za čim.

Na kraju je progovorio i par rečenica o stanju u Hrvatskoj.

- Pridružio bih se prosvjedima, u pravu su, iako nisu jasno artikulirali zahtjeve, podržavam ih. Gospodarska situacija nikad nije bila teža, Vlada je izgubila konce. Moramo uvesti promjene. Koje? Ne znam. Je li rješenje nova Vlada? Ne znam. Ali razumijem ljude. Mnogo ih radi i ne prima plaću, to je najodvratnija odlika kapitalizma. Bez obzira tko bi što mislio, otišao bih tamo, ali sad nemam vremena, treniram dvaput dnevno i ne smijem si dopustiti da me netko pogodi ciglom u glavu - zaključio je.

Kladionice podcjenjuju Mirka

Neke svjetske kladionice su objavile koeficijente na sve borbe s UFC-a 128. Našeg borca su poprilično podcijenili, na njega je tečaj otprilike 2,90, a na Amerikanca samo 1,30.

- To je njihovo pravo, baš me briga - rekao je Cro Cop.

Koliko su čudno postavljeni omjeri, dovoljno govori i podatak da je Jones ogromni favorit protiv Shoguna u borbi večeri. Jones redom pobjeđuje i silno je talentiran, ali neiskusni mladac se bori protiv jednog od najboljih boraca. Ipak, na Jonesa je otprilike 1,50, a na Shoguna čak 2,30...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'