Obavijesti

Sport

Komentari 98

Mišković: Prošle sezone trebali smo biti bar drugi, nisu nam bili krivi loši stoperi nego način igre

Mišković: Prošle sezone trebali smo biti bar drugi, nisu nam bili krivi loši stoperi nego način igre
5

Rijeka ima 12 milijuna eura budžeta, a sponzori iz naše Županije sudjeluju s 250 tisuća eura. Ja sam prošle sezone mislio da ćemo uzeti duplu krunu, imali smo sve u svojim rukama, kaže Mišković

VIDEO

Predsjednik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković imena novih članova struke objavio je u eter Radio Rijeke pa postarijem kolegi Robertu Ferlinu, slušateljima i navijačima rekao još niz zanimljivih detalja iz života kluba s Rujevice i planovima koje ima s HNK Rijeka.

POGLEDAJTE VIDEO: Damir Mišković

Pokretanje videa...

Mišković o Tomiću i Drmiću 00:59

- Dragan Tadić, Fausto Budicin, Radomir Đalović, Arisa Naglić, Marin Polonijo, Matija Drnjević. Jako smo ponosan na taj naš riječki tim. Hoćemo li uspjeti ili ne, ne znam, ali na nama svima je, počevši od mene i naravno navijača, da im damo podršku, da im pomognemo kada bude trebalo - rekao je Mišković.

- Imat ćemo momčad od 25 igrača. Oni koji ne uspiju odmah ići će na kaljenje i svakih 6 mjeseci se mogu vratiti u Rijeku. A od tih 25 mislim da će dvadeset i dvojica biti ispod 23 godine što je jedna jako lijepa brojka i ono što smo zapravo ranije zacrtali. Rijeka će opet imati jaku momčad! A mi u klubu, navijači i mediji trebamo im dati energije.

Nakon Bundeslige i Premier lige u HNL-u: 'Imam dobar osjećaj'
Nakon Bundeslige i Premier lige u HNL-u: 'Imam dobar osjećaj'

Dakle, izgleda da su dušebrižnici opet u krivu. Izgleda da se Rijeka ne raspada, kako mnogi već godinama najavljuju.

- Pa ima medija koji već 10 godina pišu da smo u problemima i da se raspadamo. I ljudi koji izjavljuju da smo neozbiljan klub, da nemamo igrača, da nemamo trenera... Imamo šest reprezentativaca koji igraju seniorski nogomet, dovodimo pojačanja, imamo puno mladih talenata. Oni koji pričaju ne živi s klubom i jednostavno ne znaju o čemu pričaju. Rijeka medijski interesantna jer "propada", a drugi jer rastu. Ne znam samo kako smo onda napravili sve što smo napravili kroz cijelo jedno desetljeće - smijao se predsjednik.

- U cijeloj Primorsko-goranskoj županiji osim HNK Rijeka svi ostali klubovi imaju valjda zajedno 2 milijuna eura budžeta i to s tim da im Grad plaća i bazene i dvorane i igrališta i sl. A Rijeka ima 12 milijuna eura budžeta. I iz cijele županije Rijeka, iz cijele PGŽ, imamo ukupnu pomoć sponzora od: 200 tisuća eura. I hvala im na tome. A budžet nam je 12 milijuna. U drugim gradovima i regijama je malo drukčije, ča ne?

Pala je i javna poslovna ponuda, svima:

- Možda smo mi nesposobni, ne znamo dovesti više sponzora. Ja svima sposobnima poručujem: dovedite sponzora i dobit ćete naknadu 10-15% od ukupno iznosa. Znači, dovedeš sponzora koji daje milijuna eura i staviš 100-150.000 eura u džep.

Nekad je bilo lakše, dok je i Volpijeva fondacija bila uz klub.

- Social Sport je fondacija koja je odvajala određeni novac za Rijeku, a HNK Rijeka je sve što je od Social Sporta dobila i vratila. Radili smo, rasli, zarađivali i vratili. I svo to vrijeme osvajali trofeje i bili u vrhu i u Europi.

Ambicije za 2022/23?

- Ako ne kažem 'bit ćemo prvaci' onda nismo ambiciozni, tako uvijek ispadne u nekim medijima. Cilj je biti stabilan klub, napuniti Rujevicu s ljudima koji vole Rijeku, u kupu ići što dalje, u HNL-u izboriti Europu, ali ako se ukaže prilika normalno pokušati i ići na vrh. Mi smo prošle sezone bili jako blizu, ja sam mislio da ćemo uzeti duplu krunu! Bili smo devet kola prvi, zamalo jesenski prvaci, a onda na proljeće... Pad. Mislim da smo trebali biti bar drugi.

Prvo pojačanje na Rujevici! Potpisao španjolski veznjak
Prvo pojačanje na Rujevici! Potpisao španjolski veznjak

Dodatno je pojasnio svoj stav i locirao 'krivca':

- Nakon Dinama izbacimo i Osijek, uđemo u finale kupa, idemo Dragovoljcu i ako ih dobijemo mi smo: prvi i u finalu kupa! A dogodilo se što se dogodilo. Pa sam doveo Tadića. Da mu mogu dat otkaz ako ne bude dobro i tako mu se osvetiti - smijao se predsjednik kojem je onda postavljeno pitanje o stagnaciji tj. padu rezultata Rijeke.

- Nešto ovisi i o konkurentima. Rijeka ulaže koliko može. Ja mislim da je to: dovoljno. A kod nekih drugih klubova, osim kod Dinama, mislim da je to sve nekako prenapuhano. Što bi imali od toga da ja, npr., potrošim 10 milijuna eura više da budem jedno mjesto više?!

Europa ovog ljeta?

- Djurgardens je ozbiljna momčad, jako.  Ako na terenu ispadne da je netko bolji od nas, bolji je. Ali mi ćemo se sigurno pripremiti na najbolji mogući način i ama baš svakoga probati pobijediti. Kao što smo puno puta već napravili. Uz podršku navijača i pozitivnu atmosferu, sve je moguće. I Rijeka je to sama sebi već puno puta dokazala. Sigurno ćemo se žestoko potuć' za prolaz!

Prijelazni rok se zahuktava.

- Čeka nas specifična sezona sa Svjetskim prvenstvom u prosincu. Bit će zanimljivo. Sigurno ćemo dovest još 1-2 vrhunska stopera, još jednog ili dvojicu veznjaka, nadam se još jednom beku, dva krila i možda napadač. Nešto će se i prodat. Ima jako puno upita.

Stižu vrhunski stoperi, bez kojih se prošle sezone primilo previše golova.

- Ne! Nismo mi imali loše igrače u obrani, ali zbog načina na koji smo igrali... Ne bi to ni puno bolji stoperi sve pokrili. Bili smo efikasni, ali loši u defenzivi.

Na Rujevicu stiže iskusni stoper, dečko pjevačice Katarine Ostojić
Na Rujevicu stiže iskusni stoper, dečko pjevačice Katarine Ostojić

Na kraju razgovora Mišković se zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu klubu te najavio:

- Počinjemo s prodajom pretplata. Hvala svima koji su uz nas sve ove godine i pozivam ih da ostanu s nama, da napunimo Rujevicu. Pretplate se može kupiti i na 12 rata. Naša momčad i stožer zaslužuju podršku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog