Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mladi hrvatski nogometaš oduševio trenera Dundeeja

Mladi hrvatski nogometaš oduševio trenera Dundeeja
1

Trener škotskog premierligaša Dundee Uniteda Craig Levein oduševljen je nogometašem kojeg je sam otkrio - Hrvatom Mihaelom Kovačevićem (20)

VIDEO

U izjavi škotskim medijima koju prenosi nogometni web-portal tribalfootball.com Levein je izjavio kako se samo nada da će i tijekom dolazećega ljetnog prijelaznog roka pronaći pokojega neotkrivenog dragulja poput Hrvata sa švicarskom putovnicom.
- Doveo sam Mihaela na preporuku čovjeka s tih prostora, mog dobrog poznanika. Čim je došao, prepoznao sam ogromni potencijal - kazao je Levein.
- Prve tri utakmice koje je igrao bile su od iznimne važnosti (Rangersi u FA Cupu, Celtic i Motherwell, op. a.) i u svima je odradio odličan posao. Ktome treba dodati da je igrao na mjestu bočnog braniča iako je po vokaciji prije središnji branič. Premda ima sve atribute koje zahtijeva igra na bočnoj poziciji u obrani, markiranje, brzinu, snagu i tehniku, u budućnosti ga vidim u sredini obrane.
- Mihael je dokaz da se isplati imati dobre kontakte posvuda jer oni će uvijek donijeti ploda.
Kovačević (rođen šestog ožujka 1988. godine) je u Dundee stigao tijekom siječanjskog prijelaznog roka iz slovenskog Kopra. U Sloveniji je proveo pola godine nakon što ga je struka NK Dinama proglasila neperspektivnim po svršetku juniorskog staža.
U juniorskoj je momčadi Dinama, kamo je pak stigao ljeta 2006. iz rodne Švicarske, proveo godinu dana.
Na Otoku igra s privilegijama švicarskog državljanina i HNS je na potezu da još jednog talentiranog nogometaša uzme Švicarcima pred nosom.
Dražen Ladić, izbornik mlade reprezentacije, upozoren je na 19-godišnjaka i redovito prati njegove nastupe.
- Imamo informatore koji ga redovito prate. Zanimljiv nam je u svakom pogledu, pogotovo zato jer nam nedostaje igrača na pozicijama koje on pokriva. Svaki mladi igrač koji se pojavi dobit će šansu kod mene, pa tako i on. Da tijekom proljeća imamo koju prijateljsku utakmicu, pozvao bih ga. Ukoliko bude raspoloživ dobro bi došao za malezijsku turneju koju imamo od 15. do 25. svibnja - kaže izbornik Ladić.
Menadžer Craig Levein nije imao ozbiljne namjere s njim kada ga je doveo u siječnju. Međutim, Kovačević ga je ustrajno impresionirao tako da ga je odlučio priključiti prvoj iz druge momčadi. Odlično je igrao u prvenstvu protiv Celtica te u Škotskom kupu protiv Rangersa. Tu je utakmicu, u kojoj je Dundee ispao na penale, gledao trener Newcastlea Kevin Keegan i zainteresirao se za Hrvata. Neprovjerene informacije govore da ga želi odmah i da je za to spreman platiti pet milijuna funti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića