Obavijesti

Sport

Komentari 46

Mnogi odali počast Federeru, samo se Đoković još nije javio

Mnogi odali počast Federeru, samo se Đoković još nije javio

iako je veliko poštovanje između njih, poznato je da Đoković nije baš u najboljim odnosima s Federerom i Nadalom, zamjerio im je jer mu nisu pružili podršku i stali uz njega kada je bio pritvoren u Australiji jer se nije htio cijepiti

VIDEO

Teniska trojka odlazi u povijest. Roger Federer umirovio se u 42. godini života i iza sebe ostavio ogromnu tenisku ostavštinu. Za mnoge je najveći tenisač svih vremena. Gospodin na terenu i van njega, bez ijedne mrlje u karijeri, poštovan od svih. On je jedan od onih koji vam se uvuku u kožu zbog svojih gospodskih manira i nevjerojatnog znanja koje posjeduje. Ta lepršavost i gracioznost u svakom potezu, profinjeni udarci, dominacija... Švicarac je potpuno obilježio "bijeli sport" i zapisao se u njegovu povijest osvajanjem 20 Grand Slamova.

Pokretanje videa...

Federer VIDEO

Podignuo je tenis na sasvim novu razinu i postao brend. Osvojio je ukupno 103 turnira u singlu, što je najviše u povijesti. Od toga 20 Grand Slamova, 28 Mastersa 1000 i šest ATP finala. Jedini je koji je osvojio US Open pet puta zaredom. 

S Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem činio je veliku trojku kakva će se teško ikada ponoviti u tenisu. Vodili su epske bitke i igrali finala najvećih turnira, neki od tih su i za povijest. I kada se raspravlja o vječnom pitanju najvećeg tenisača u povijesti, mnogi vide odgovor u njima trojici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Wimbledon

Federer ima najviše turnira u povijesti, Novak Đoković je najviše tjedana proveo na broju jedan, a Rafael Nadal je osvojio najviše Grand Slam naslova (22). Prema čemu ćemo vrednovati veličinu, po karizmi i ponašanju, uspjesima, teniskom stilu, ovisi o svakome pojedinačno. 

FILE PHOTO: Tennis: Wimbledon

Mnogi iz teniskog svijeta zahvalili su se Federeru na svemu i zaželjeli mu sreću u životu, među njima i njegov veliki rival Rafael Nadal, ali svima je upalo u oko to što se još Novak nije javio. Odigrali su brojne epske mečeve, prije tri godine i posljednji put su se susreli u finalu Wimbledona kada je srpski tenisač slavio u meču prepunom preokreta i čudesnih poteza. Ipak, Novak se još nije javio. Barem javno. I naravno, kako to inače bude, odmah su krenula naklapanja i teorije zavjere o razlozima. 

- Imam dobar odnos s Rogerom, ali nismo prijatelji i ne večeramo zajedno. Kolege smo i poštujemo se međusobno. Znate, nije lako biti prijatelj s nekim protiv koga se boriš na terenu - rekao je jednom prilikom. 

Iako je veliko poštovanje između njih, poznato je da je Đoković zamjerio Federeru i Nadalu to što mu nisu pružili podršku i stali uz njega kada je bio zatvoren u pritvoru u Australiji. Bez obzira na to, veliki respekt gaji prema njima dvojici. Ipak su odigrali bezbroj fenomenalnih mečeva, obilježili su tenisku eru i to će ih vezati do kraja života.

Korisnici društvenih mreža su ga iskritizirali. Smatraju da je ovime pokazao da ne poštuje Rogera, no drugi su stali u njegovu obranu. Ako ne želi napisati ništa, njegovo pravo. 

Wimbledon 2019

- Kad Đoković osvoji 20. Grand Slam, Nadal napiše čestitku dužu od Ilijade ili Odiseje, Federer čestita. Kad se Federer umirovi, Nadal napiše čestitku dužu od Rata i mira. Đoković se ne oglasi - napisao je jedan korisnik. 

- I Federer i Nadal nisu ni malo podržali Đokovića na Australian Openu ove godine kada je Nole doslovno prolazio pakao. Tako da je na Noletu hoće li Federeru poslati poruku o odlasku u mirovinu ili ne. Nikome ništa ne duguje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Navijači Cityja u ekstazi zbog Gvardiola: Pa, ljudi, imamo najboljeg stopera na svijetu!
MAESTRALNI JOŠKO

Navijači Cityja u ekstazi zbog Gvardiola: Pa, ljudi, imamo najboljeg stopera na svijetu!

Nema tih epiteta koje nije dobio Joško nakon utakmice protiv Reala. Čestitao mu je na sjajnoj partiji legendarni Thierry Henry, ishvalio na sva zvona Pep Guardiola, a sam Joško priznao je da nije ni znao hoće li nastupiti zbog ozljede prepona

Čudesni Joško očarao Engleze! 'Opravdao je 90 milijuna eura, najbolja utakmica od dolaska'
BRITANSKI MEDIJI

Čudesni Joško očarao Engleze! 'Opravdao je 90 milijuna eura, najbolja utakmica od dolaska'

Britanski mediji Kovačića su ocijenili puno manje i rekli kako on i Rodri nisu izgledali kao dobar par u veznom redu. Gvardiol je za Gola.com najbolji igrač Cityja
VIDEO Ikona Cityja pozdravila Gvardiola u studiju: 'Kako si?'
DOČEKAO GA NA HRVATSKOM

VIDEO Ikona Cityja pozdravila Gvardiola u studiju: 'Kako si?'

"Kakva utakmica, nevjerojatno. Bilo je nevjerojatno iskustvo igrati na ovom stadionu". rekao je Joško Gvardiol nakon ponajbolje predstave u dresu Cityja