Obavijesti

Sport

Komentari 95

"Mnogi su ginuli za ovaj dres, čast mi je igrati za Hrvatsku"

"Mnogi su ginuli za ovaj dres, čast mi je igrati za Hrvatsku"
6

Moj ujak je poginuo da ja danas mogu igrati za Hrvatsku. Nije to klub, poseban je osjećaj igrati za reprezentaciju, kaže Mario Hezonja nakon ogleda sa Slovencima

VIDEO

Mario Hezonja bio je jedan od glavnih igrača protiv Slovenije. Sa samo 20 godina, Hezonja je uz Krunu Simona nosio našu igru. Zabio je 13 koševa, uz to je dodao šest skokova i spektakularnim zakucavanjem podigao je atmosferu u Areni.

Uoči Eurobasketa pojavila se priča kako bi Hezonja zbog Orlando Magica mogao propustiti turnir. Mario je na "presici" otvorio dušu. 

- Čast mi je što mogu predstavljati svoju zemlju. Mnogi su ginuli za ovaj dres, moj ujak je poginuo da ja danas mogu igrati za Hrvatsku. Za njega i za sve ostale ja ću se uvijek boriti i iznad svojih mogućnosti - rekao je 20-godišnji Dubrovčanin.

- Nije ovo klub. Poseban je osjećaj igrati za reprezentaciju. Jako smo bliski, mi smo Hrvatska. 

Hezonja je zabio prvi hrvatski koš na utakmici i žestoko ga proslavio, kako bi podigao publiku na noge. Kaže da se pritom nije uopće veselio zbog sebe i svojeg učinka.

- Pa i napad poslije, kad je Dario Šarić zabio tricu, isto sam skočio i slavio kao da sam ja zabio. Osjećao sam koliko je bilo važno prekinuti tu lošu seriju napada s početka utakmice. 

Simbolično da su baš Mario i Dario zabili prve koševe. Dvojac od kojeg se puno očekuje u budućnosti u reprezentaciji. Hezonja će reći da se već trebalo očekivati i u prošlosti, a i da je normalno da se očekuje u sadašnjosti. 

- Ja sam bio spreman za ulogu i prošle godine u Španjolskoj. Sad sam spreman za važnu ulogu, a bit ću i sljedeće godine - zaključio je 20-godišnji Dubrovčanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića