Sport

Komentari 7

'Modri' debitant Daničić: Stigao iz Voždovca, igrao je za Srbiju

'Modri' debitant Daničić: Stigao iz Voždovca, igrao je za Srbiju

Francois Moubandje (30) ostao je na klupi, a Zoran Mamić dao je veliku priliku za dokazivanje mladom lijevom beku. Daničić (20) je Zagrepčanin sa srpskom putovnicom koji debitira za 'modre'

Za Dinamo je protiv Istre 1961 debitirao, barem po rođenju, Zagrepčanin Damjan Daničić (20). Radi se o lijevom beku koji je u redove "modrih" došao zimus iz Voždovca, a prošao mlađe selekcije srpske reprezentacije (do U-19). Ima i hrvatsku putovnicu pa ne ulazi u kvotu igrača koji dolaze izvan EU.

Daničić je u plavom dresu debitirao na Premier International Cupu protiv Leicestera i odmah naznačio potencijal. Adaptaciju na novu sredinu odradio je u Dinamu II. U prvu momčad povukao ga je novi trener Dinama Zoran Mamić pa je tako već protiv Hajduka u porazu 3-2 sjedio na klupi.

Srpski bek produkt je Zvezdine škole, a njegov brat Marko (19) i dalje je u srpskom prvaku. Postao je tek drugi srpski nogometaš u Dinamu od hrvatske samostalnosti, nakon Komnena Andrića te 30. ako gledamo 1. HNL općenito. 

Imao je Dinamo oscilacija ove sezone na poziciji lijevog beka, a mladi Daničić protiv Istre ima pokazati priliku što zna pa možda zaradi povjerenje i za sljedeću sezonu. 

Najčitaniji članci