Obavijesti

Sport

Komentari 320

"Modri" uragan u tri minute je srušio Žalgiris za 3. pretkolo...

"Modri" uragan u tri minute je srušio Žalgiris za 3. pretkolo...
6

Dinamo je pobijedio Žalgiris 2-0 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka i s 4-0 iz dvije utakmice prošao u treće pretkolo. Soudani i Josip Šimunić bili su strijelci...

VIDEO

Dinamo je uspješno položio prvi europski ispit ove sezone. "Modri" su slavili na gostovanju u Litvi 2-0 i s ukupnih 4-0 prošao u treće pretkolo Lige prvaka gdje ga čeka danski prvak Aalborg. Soudani i Josip Šimunić zabili su za "modre" u Vilniusu pred dobro ispunjenim stadionom slabašnog i nedoraslog Žalgirisa. 

Dinamovci su bili oprezni uoči uzvrata (na Maksimiru je bilo 2-0) ponajviše zbog umjetne trave na stadionu Žalgirisa. No u uzvratu nije bilo nikakvih problema. 

Dva iznenađenja

Zoran Mamić od prve minute na teren je poslao Jozu Šimunovića i Marka Pjacu, najavljeni su bili Argentinac Sigali i Soudani. Dejan Radonjić je igrao u vrhu napada umjesto ozlijeđenog Čopa. Upravo je Radonjić imao najbolju šansu u prvom dijelu. S pet metara prebacio je golmana, ali i gol. Pucali su i Pjaca, Machado, Antolić... Ali na odmor se otišlo s 0-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Furiozne tri minute

U drugom dijelu od prve minute Mamić je na teren poslao Soudanija. Ovaj mu vraća fenomenalnim golom u 46. minuti. Soudani je lijevom nogom s 15-ak metara sjajno zabio. Samo tri minute nakon toga Josip Šimunić se naklonio i glavom poslao drugu loptu u mrežu golmana Žalgirisa.

Ćorićevo europsko "kaljenje"

Priliku je dobio i 17-godišnji talentirani veznjak Ante Ćorić. Njega je stativa spriječila od toga da se upiše u strijelce. Dobro je odigrao Ćorić, vidi se da zna. 

A sad - Aalborg

Pustite Aalborg, prvo moramo odraditi Žalgiris, pričao je Zoran Mamić uoči uzvrata u Litvi. Žalgiris je odrađen, a sad je na redu danski prvak. Trener Aalborga komentirao je ždrijeb prebacivši ulogu favorita na Dinamo uz dodatak kako su ipak dobro prošli jer nisu izvukli jaki Salzburg.

Prošli Partizan, Bate, Šerif...

Odigrane su i ostale utakmice 2. pretkola Lige prvaka. Šerif je pobijedio Sutjesku 3-0 i s ukupnih 5-0 prošao u 3. pretkolo. Sparta je odigrala 1-1 kod Levadije, ali je s visokom 7-0 pobjedom iz prve utakmice prošla dalje. Ludogorec je remizirao s Dudelangeom, ali je također prošao nakon 4-0 iz prvog susreta.

Ostale utakmice:

  • Sutjeska - Šerif 0-3 (ukupno 0-5)
  • Levadia - Sparta 1-1 (ukupno 1-8)
  • Dudelange - Ludogorec 1-1 (Ukupno 1-5)
  • Qarabag - Valletta 4-0 (ukupno 5-0)
  • Maccabi Tel Aviv - Santa Coloma 2-0 (ukupno 3-0)
  • TNS - Slovan 0-2 (ukupno 0-3)
  • Skenderbeu - Bate 1-1 (ukupno 1-1, Bate prolazi)
  • HB - Partizan 1-3 (ukupno 1-6)
  • Debrecen - Cliftonville 2-0 (ukupno 2-0)
  • Celtic - KR 4-0 (Ukupno 5-0)

Liga prvaka, drugo pretkolo:

  • Žalgiris - Dinamo 0-2 (Soudani 46, Šimunić 49)

*Dinamo prošao s ukupnih 4-0 u 3. pretkolo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka