Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Modri', čuvajte se: Radim kao prodavač, zabit ću Dinamu gol

'Modri', čuvajte se: Radim kao prodavač, zabit ću Dinamu gol
2

Dinamo od 15:30 gostuje u Karlovcu protiv nekadašnjeg prvoligaša koji se danas bori za plasman u treći rang. Golovima ih nosi prekaljeni Enes Novinić koji paralelno gradi novu karijeru

VIDEO

Uh, koliko dugo Karlovčani nisu vidjeli vrhunski nogomet, a danas im na stadion Branko Čavlović-Čavlek dolazi zagrebački Dinamo u sklopu Hrvatskog nogometnog kupa. Mnogi se još sjećaju njihove sjajne generacije koja se 2009. plasirala u 1. HNL, a tamo igrala sve do 2012. kada je ispala zbog financijskih dubioza. 

Momčad da se smrzneš. Na golu Lovre Kalinić, u vezi tada mladi reprezentativac Zvonko Pamić, a naprijed Matija Štefančić (38) i Enes Novinić (34). 

Zabija dva po utakmici

Upravo su zadnja dvojica nabrojanih akteri novog uzdizanja Karlovca 1919. Štefančić je nekoć bio vrsno krilo, a sada je opet uz aut liniju, ali s druge strane, u trenerskoj ulozi. Tu je i Enes Novinić koji se u Karlovac vraćao u tri navrata, a stare navike nije zaboravio. Ove sezone u četvrtom rangu hrvatskog nogometa (4. HNL središte) trpa kao na traci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Grad je na nogama. Čim smo izvukli Dinamo svi su se uzbudili. Velika je to stvar i za moje mlađe suigrače. Ma i za mene, ali ja sam se protiv Dinama naigrao - priča nam Novinić kroz smijeh.

I ne da je igrao, nego je zabijao. U svojoj karijeri zabio je 43 prvoligaška gola, od toga pet Dinamu.

- Ni sad mi ne ide loše, zabio sam osam golova u četiri kola - kaže bivši igrač Varteksa i Slavena, ali ne zavarava se...

Danas je prodavač

- Ne mogu više igrati profesionalni nogomet. Imao sam tešku ozljedu koljena u Krki, dvije godine bio sam izvan nogometa, vodio klince. Okrenuo sam se nekim drugim stvarima, sada radim u jednoj trgovini namještaja kao prodavač. Šok je to nakon toliko godina profesionalnog nogometa. Navikneš se trenirati jednom-dvaput dnevno po sat ili dva, a sada radim šest sati, ali evo, sada uživam. Nogomet igram i treniram kad stignem - rekao je simpatični Enes.

Kakva su očekivanja od susreta s Dinamom?

- Ma nećemo se zavaravati, Dinamo je apsolutni favorit, pa više im ni ne brojim sve trofeje. Nema veze što su izgubili od Varaždina, pa i Barcelona nekad izgubi. Dinamo je najveći klub u regiji i baš mi je drago što će svojim dolaskom razveseliti navijače. Dobro je to za popularizaciju nogometa u Karlovcu, i klub se lagano diže. Evo prvi smo u 4. HNL, cilj nam je plasman u viši rang. Rekao bih da u zadnje dvije godine kontinuirano rastemo - smatra rasni golgeter.

Dečki, dosta je! Tko se neće uozbiljiti, on neće ni igrati...
Dečki, dosta je! Tko se neće uozbiljiti, on neće ni igrati...

Unatoč teškim vremenima, uz klub su i dalje ostali Gademzi, vjerni navijači Karlovca.

- Tim ljudima stvarno svaka čast. Često ih vidim na gostovanjima, odvajaju svoje vrijeme da bi putovali na kilometrima udaljene destinacije, iako smo u četvrtom rangu.

Na pitanje hoće li biti premija ako iznenade i prođu Dinamo, Novinić se samo nasmijao...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem