Sport

Komentari 26

'Modri', čuvajte se: Radim kao prodavač, zabit ću Dinamu gol

'Modri', čuvajte se: Radim kao prodavač, zabit ću Dinamu gol

Dinamo od 15:30 gostuje u Karlovcu protiv nekadašnjeg prvoligaša koji se danas bori za plasman u treći rang. Golovima ih nosi prekaljeni Enes Novinić koji paralelno gradi novu karijeru

Uh, koliko dugo Karlovčani nisu vidjeli vrhunski nogomet, a danas im na stadion Branko Čavlović-Čavlek dolazi zagrebački Dinamo u sklopu Hrvatskog nogometnog kupa. Mnogi se još sjećaju njihove sjajne generacije koja se 2009. plasirala u 1. HNL, a tamo igrala sve do 2012. kada je ispala zbog financijskih dubioza. 

Momčad da se smrzneš. Na golu Lovre Kalinić, u vezi tada mladi reprezentativac Zvonko Pamić, a naprijed Matija Štefančić (38) i Enes Novinić (34). 

Zabija dva po utakmici

Upravo su zadnja dvojica nabrojanih akteri novog uzdizanja Karlovca 1919. Štefančić je nekoć bio vrsno krilo, a sada je opet uz aut liniju, ali s druge strane, u trenerskoj ulozi. Tu je i Enes Novinić koji se u Karlovac vraćao u tri navrata, a stare navike nije zaboravio. Ove sezone u četvrtom rangu hrvatskog nogometa (4. HNL središte) trpa kao na traci. 

- Grad je na nogama. Čim smo izvukli Dinamo svi su se uzbudili. Velika je to stvar i za moje mlađe suigrače. Ma i za mene, ali ja sam se protiv Dinama naigrao - priča nam Novinić kroz smijeh.

I ne da je igrao, nego je zabijao. U svojoj karijeri zabio je 43 prvoligaška gola, od toga pet Dinamu.

- Ni sad mi ne ide loše, zabio sam osam golova u četiri kola - kaže bivši igrač Varteksa i Slavena, ali ne zavarava se...

Danas je prodavač

- Ne mogu više igrati profesionalni nogomet. Imao sam tešku ozljedu koljena u Krki, dvije godine bio sam izvan nogometa, vodio klince. Okrenuo sam se nekim drugim stvarima, sada radim u jednoj trgovini namještaja kao prodavač. Šok je to nakon toliko godina profesionalnog nogometa. Navikneš se trenirati jednom-dvaput dnevno po sat ili dva, a sada radim šest sati, ali evo, sada uživam. Nogomet igram i treniram kad stignem - rekao je simpatični Enes.

Kakva su očekivanja od susreta s Dinamom?

- Ma nećemo se zavaravati, Dinamo je apsolutni favorit, pa više im ni ne brojim sve trofeje. Nema veze što su izgubili od Varaždina, pa i Barcelona nekad izgubi. Dinamo je najveći klub u regiji i baš mi je drago što će svojim dolaskom razveseliti navijače. Dobro je to za popularizaciju nogometa u Karlovcu, i klub se lagano diže. Evo prvi smo u 4. HNL, cilj nam je plasman u viši rang. Rekao bih da u zadnje dvije godine kontinuirano rastemo - smatra rasni golgeter.

Unatoč teškim vremenima, uz klub su i dalje ostali Gademzi, vjerni navijači Karlovca.

- Tim ljudima stvarno svaka čast. Često ih vidim na gostovanjima, odvajaju svoje vrijeme da bi putovali na kilometrima udaljene destinacije, iako smo u četvrtom rangu.

Na pitanje hoće li biti premija ako iznenade i prođu Dinamo, Novinić se samo nasmijao...

Najčitaniji članci