Obavijesti

Sport

Komentari 15

Modri 'pitbull' Gojak predvodio, Olmo hranio čudesnim loptama

Modri 'pitbull' Gojak predvodio, Olmo hranio čudesnim loptama
1

Ovi momci ostat će zapisani u povijesti maksimirskog kluba kao oni koji su mu osigurali proljeće u Europi nakon gotovo pola stoljeća čekanja. Mnogi su bili inspirirani, a osobito Amer Gojak

VIDEO

Dominik Livaković (6) - Do 63. minute nije imao pravog posla jer Trnava nije pucala u okvir gola pa se morao se i zagrijavati kako se ne bi smrznuo u maksimirskoj magli. Dobro su mu došli golovi Dinama kako bi protrčao i slavio pred klupom svoje momčadi. Čanturišvili ga je probio finim udarcem u 63. minuti, teško je tu mogao išta učiniti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Petar Stojanović (6,5) - Malo je tko na stadionu to mogao vidjeti, ali poprilično smo sigurni da je on bio asistent za drugi gol Dinama kad je istrčao do šesnaesterca Spartaka i dao na drugu stativu, gdje je Kadlec uklizao ispred Oršića i ubacio loptu u svoj gol. Koncentracija mu je popustila nakon sat vremena igre, kad mu je Gruzijac pobjegao na njegovoj strani i smanjio zaostatak Trnave.

Kevin Théophile-Catherine (6,5) - Doktorski vodio zadnju liniju Dinama koja nije imala previše posla protiv slovačkog prvaka. Tko mu god bio partner na stoperu, odigra maestralno, a tako je bilo i ovaj put.

Ma kaj se skrivaš v megli toj?! Dinamo je izborio europroljeće
Ma kaj se skrivaš v megli toj?! Dinamo je izborio europroljeće

Dino Perić (6) - Propustio Čanturišvilija da prođe u četvrtoj minuti, srećom nije završilo opasno po gol Livakovića. No nije ga to pokolebalo, izlazio je i duboko u protivničku polovicu i nudio se u napadačkim akcijama "modrih".

Amir Rrahmani (6,5) - Požrtvovan i borben, i on je doprinio sjajnoj partiji maksimirskog kluba. Nismo sigurni da će se Marin Leovac vratiti u početnih 11 na lijevom beku čak i nakon što bude potpuno spreman.

Amer Gojak (8) - Grizao je u svakom duelu već od početka, vidjelo se da je jako motiviran. Šteta što je išao sam završiti akciju u 15. minuti, kad je imao samog Gavranovića pred nečuvanim golom. Ali zato nije promašio u 22. minuti, hladnokrvno je petom pogodio za 1-0! I već je tada zaslužio epitet igrača utakmice. Momak je sa samo 21 godinom apsolutno sazrio i Dinamovi navijači mogu biti ponosni što imaju takvog razarača, "pitbulla" u momčadi.

Arijan Ademi (7) - Sudjelovao u kreaciji igre, spuštao se po loptu sve do stopera. Sjajan je bio njegov udarac nakon prekida u devetoj minuti, ali skinuo ga je Chudý. I za njega će ovo biti velika osobna pobjeda, kapetanski je predvodio Dinamo do proljeća u Europi nakon dugog razdoblja bez nogometa.

Izet Hajrović (6,5) - Probojan po desnom boku, imao je i on šansu u devetoj minuti koja je završila u bloku, pa i u 21. U nastavku je bio pomalo samozatajan, ne može vratiti golgetersku formu s početka sezone, ali nije ni bitno dok drugi trpaju kad treba.

Gojak kao Ibra! Gol petom kroz maglu za Dinamovu povijest...
Gojak kao Ibra! Gol petom kroz maglu za Dinamovu povijest...

Dani Olmo (do 89') (7,5) - Hranio je suigrače loptama u šesnaestercu, prvo Gojaka, Rrahmanija pa i Oršića. Šteta što nisu te akcije završile golom, ali Španjolac je bio itekako raspoložen. Očito mu odgovaraju magloviti uvjeti jer zabio je gol za vikend u Gradskom vrtu...

Mislav Oršić (do 82') (7,5) - Fino spustio kod vodećeg gola "modrih", i njemu idu velike zasluge. Chudý mu je krajem prvog dijela skinuo zicer na Olmovo proigravanje. Umalo je bio asistent kad je početkom nastavka kao brzi vlak projurio kroz maglu i poslužio Gavru. A sjajnu predstavu zaokružio je golom u 79. minuti iz blizine.

Mario Gavranović (do 77') (7) - Njemu se piše asistencija za prvi gol, a imao je i velik udio kod drugog, kad je pustio loptu Stojanoviću vidjevši da je u zaleđu, a Slovenac isprovocirao autogol Kadleca. Šteta što njegov lob u 57. minuti nije bio malo precizniji pa da se i on upiše među strijelce, ali i ovako je zaslužio apsolutne pohvale.

Bruno Petković (od 77') (6,5) - Dobio je samu završnicu, ali i u to malo vremena uspio se istaknuti sjajnom asistencijom Oršiću za treći gol Dinama koji je dotukao Slovake.

Ivan Šunjić (od 82') (bez ocjene) - I on je iskusio ovu veliku utakmicu na terenu i držao blok u sredini u završnici.

Mario Budimir (od 89') (bez ocjene) - Igrao premalo za ocjenu, ali sasvim sigurno to mu neće teško pasti.

trener Nenad Bjelica (10) - Što reći o čovjeku koji je Dinamovim navijačima ostvario san koji je stariji i od nekih od njih samih?! Bez obzira na važnost utakmice, ostao je miran u najavama, svjestan da je njegova momčad bolja od Trnave i to se opet potvrdilo i na terenu. Da nije njega, ne bi bilo ni ovog rezultata, budite uvjereni u to. Kapa dolje, Nenade...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani