Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Modri' s igračem manje do dobrog ishoda kod Sheriffa

'Modri' s igračem manje do dobrog ishoda kod Sheriffa
6

Dinamo je odigrao 1-1 sa Sheriffom i u uzvratu za tjedan dana na Maksimiru tražit će prolaz dalje, a to bi značilo sigurno barem igranje Europske lige

VIDEO

Dinamo je uspio u svom naumu, ostvariti pozitivan rezultat u Moldaviji u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. 'Modri' su odigrali 1-1 sa Sheriffom i u uzvratu za tjedan dana na Maksimiru tražit će prolaz dalje, a to bi značilo sigurno igranje Europske lige kao utjeha ili Liga prvaka kao jackpot.
Dinamo je utakmicu odlično otvorio i već u trećoj minuti su vodili sjajnim golom Sammira. Brazilac na početku sezone igra sjajno, a i danas je bio najbolji na terenu. Prošao je po strani, riješio se suparničkog igrača, ušao u kazneni prostor i iz vrlo teške pozicije, kad su svi očekivali centaršut, udario je loptu 'špicom' u suprotne rašlje. Već u idućem napadu Sheriff je mogao izjednačiti. U 15. minuti Butina je prvi put 'zaplivao' nakon prekida, a Moldavci su pogodili prečku. Sammir je samo par minuta kasnije bio sam na rubu 16-erca, ali i neprecizan. I onda gol. Opet je nesiguran bio Butina koji je potpuno krivo procijenio let lopte i Sheriff je nakon gužve izjednačio, zabio je Jerohin. U nastavku 'uspavanka', a onda je Barbarić nepotrebno zaradio dva žuta kartona u samo nekoliko minuta i ostavio je momčad na cjedilu pola sata prije kraja utakmice. U 68. su domaćini bili najbliže vodstvu, braniči 'modrih' bili su neoprezni pa je Branković sa 10-ak metara iskosa pucao malo pokraj gola. Ostao je još sporan trenutak iz 82.', Dodo je prešao 'šerifa' koji je u kontaktu srušio Brazilca, ali je grčki sudac Kakos ostao nijem.
- Otvaranje utakmice bilo je dobro. Nakon toga smo dozvolili Sheriffu da se razmaše. Utakmica je bila teška i rezultat je bio bolji od igre - rekao je Velimir Zajec, trener Dinama za SN pa nastavio:
- Što se Butine tiče, nije baš najspretnije ispalo, ali je nakon kiksa bio naš najbolji igrač. Ali nije samo on kriv za taj gol da se razumijemo.

Zajec smatra kako nije suđen čisti penal za njegovu momčad, a očekuje potporu s tribina na uzvratu.
- Vraćaju nam se Bišćan, Ademi, Vrsaljko, Kramarić i Rukavina, s njima će biti mnogo lakše. Nadam se i da će doći bar 10.000 gledatelja. Obećajem da nećemo razočarati.
Trener Sheriffa, Andrei Sasnicki također je bio nezadovoljan.
- Ne mogu biti zadovoljan. Imali smo sreće da nisu zabili još koji gol. Za sedam dana će nam biti vrlo teško i morat ćemo igrati puno bolje - rekao je.
Dinamo je nema dvojbe, bolja momčad i uz maksimalan respekt prema Sheriffu, ali pojačani za Rukavinu, Bišćana, Kramarića, Vrsaljka i Ademija trebali bi u uzvratu na Maksimiru pobijediti u ključnoj utakmici sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana