Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Modrić bi mogao napustiti Real, a Vlašić nije nasljednik'

'Modrić bi mogao napustiti Real, a Vlašić nije nasljednik'
1

Što se tiče Vlašića, dobar je nogometaš i pokazao je to u dresu CSKA već u prvoj sezoni. Međutim, to nije dovoljno. Ruska liga je puno slabija od španjolske, kazao je Juri Nikiforov...

VIDEO

Odlazi li Luka Modrić iz Real Madrida? Pitanje je koje već neko vrijeme kruži Madridom. Luka je u 34. godini života i mnogi se s pravom pitaju do kada će moći igrati na ovako visokom nivou. 

Pokretanje videa...

00:55

Ove sezone klupu je grijao više nego ikada. Jednu utakmicu odigra 90 minuta, a onda sljedeću odsjedi na klupi. Zinedine Zidane je sve više koristio sjajnog Frederica Valverdea koji je polako, ali sigurno zacementirao svoje mjesto u prvih 11.  S istim problemom muči se i Toni Kroos, a zanimljivo je to što su njih dvojica već godinama glavni kotačići Reala, a što se tiče ove sezone, na prste jedne ruke možemo nabrojati utakmice koje je ovaj dvojac započeo zajedno u prvih 11 od prve minute.

Sve te stvari upućuju na jedno, a to da bi hrvatski kapetan ovo ljeto mogao napustiti Santiago Bernabeu. Ugovor mu istječe na ljeto 2021. godine, a Fiorentino Perez je već bacio oko na njegovu zamjenu. To bi trebao biti Nizozemac Donny van de Beek iz Ajaxa, ali Luka je i dalje neizmjerno važan za madridski klub. Iako možda nije superioran kao prije, Luka je i dalje jako važna karika u Realu, a to se naročito vidi kada ga nema. 

Upravo zbog toga, kao i zbog zasluga iz prijašnjih sezona, klub mu je spreman ponuditi novi ugovor, ali sve je na Modriću. David Beckham je jedan od suvlasnika Inter Miamija, kluba koji se natječe u MLS ligi, a već nekoliko puta je naglasio da bi volio dovesti Luku. A to je dao naznačiti i bivši ruski nogometaš Jurij Nikiforov.

Champions League - Round of 16 First Leg - Real Madrid v Manchester City

On je u intervjuu za Sport Express pričao o Nikoli Vlašiću (22) za koga mnogi smatraju da je on prirodni Modrićev nasljednik, ali Nikiforov se ne slaže s tim. Nikola je ove sezone jedan od najboljih igrača ruske lige i već je davno prerastao CSKA. Za njega na ljeto sigurno neće nedostajati ponuda, a neki španjolski mediji zagolicali su maštu konstatacijom da bi upravo on mogao naslijediti Modrića u Realu.

- Čuo sam da bi Modrić mogao napustiti Real. Što se tiče Vlašića, dobar je nogometaš i pokazao je to u dresu CSKA već u prvoj sezoni. Međutim, to nije dovoljno. Ruska liga je puno slabija od španjolske. Bez obzira na to što je zabio gol Realu u Ligi prvaka, to za čelnike slavnog kluba nije dovoljno - kazao je Nikiforov.

Champions League - Group Stage - Group G - CSKA Moscow v Real Madrid

Inače, Madriđani ga pamte po golu kojeg im je zabio za pobjedu CSKA 2018. u skupini Lige prvaka. Tada je bilo 1-0 za Ruse, a zanimljivo je da je CSKA slavio i u uzvratu na Santiago Bernabeu gdje su Realu utrpali čak tri gola. Niksi tada nije zabio, ali bio je jedan od boljih na terenu.

Susret Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Te dvije utakmice su bile dovoljne da Nikola pokaže svoju kvalitetu, ali riječ je o drugačijim igračima. Obojica igraju u vezi, a Vlašić je dosta ofenzivniji tip igrača. Realno gledajući, sličnu ulogu imao je i Luka dok je igrao u Dinamu, ali to se promijenilo dolaskom u Tottenham, a naročito u Realu gdje je postao organizator igre. 

AS ga opisuje kao brata Blanke Vlašić te potentnog igrača koji zna igrati s obje noge, te koji zna zabiti i asistirati. A Nikola je jednom prilikom i sam objasnio koliko se divi Modrićevim sposobnostima.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Croatia

- Gledajući Modrića na jednom treningu, vidio sam da ima oči i na potiljku. Unaprijed sve vidi i svaku situaciju može predvidjeti. Misli brže od ostalih igrača.

Nikoli se predviđa blistava budućnost, a Luka je na zalasku karijere. Kako god, za hrvatski nogomet ne moramo brinuti...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u