Obavijesti

Sport

Komentari 44

'Modrića ću odmoriti, igrat će oni koji su do sada manje igrali'

'Modrića ću odmoriti, igrat će oni koji su do sada manje igrali'

Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko i Barišić su se potrošili. Kramarić je krivo stao protiv Cipra, pustili smo ga doma da se liječi. Nadam se da Modrić neće morati igrati, ali koristit ću ga ako bude trebalo

Iza nas je poraz od Slovenije i teško izborena pobjeda nad Ciprom, ali već u utorak Hrvatsku od 20.45 čeka nova utakmica. U napornom ritmu, za kraj kvalifikacijskog ciklusa u ožujku na Rujevicu, stiže Malta.

Pokretanje videa ...

Izbornik Zlatko Dalić već je ranije najavio kako će odmoriti nekoliko igrača koji su igrali u prethodne dvije utakmice, a među njima je kapetan Luka Modrić koji je u subotu upisao 135. nastup i postao igrač s najviše nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Andrej Kramarić je zbog ozljede već napustio hotel u Opatiji, a poštedu bi mogli dobiti Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Dejan Lovren...

Hrvatska i Cipar sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

- Čeka nas nova utakmica i tražimo tri boda. Bolji smo u svim segmentima. Ne smijemo ih podcijeniti, vodili su protiv Slovačke 2-0, Rusija ih je jedva dobila, moramo biti ozbiljni. Odmorit ćemo neke igrače koji su odigrali prethodne dvije utakmice u punom ritmu, Modrić će biti za početak na klupi, vidjet ćemo što s Perišićem i Brozovićem. Cilj je dati priliku svježim igračima koji su imali manju minutažu. Ali ne želim da ispadne da podcjenjujemo Maltežane, jednostavno su se neki igrači potrošili i treba nam svježine - rekao je izbornik 'vatrenih' Zlatko Dalić.

Malta je u prvom kolu izgubila od Rusije 3-1, ali je u subotu skoro šokirala Slovake na njihovu terenu. Vodila je 2-0, ali na kraju je završilo 2-2.

Hrvatska i Cipar sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

- Oni su vodili Slovake 2-0 jer ih ovi nisu shvatili ozbiljno. Imaju jako dobro desno krilo. Moramo biti angažirani maksimalno. Da igra bude bolja, protočnija, i nadam se da ćemo sa što manje nervoze i stresa privesti utakmicu kraju.

Dalić je već ranije najavio da će napraviti neke promjene, a od prve minute će priliku na bokovima dobiti Juranović i Melnjak.

- Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko i Barišić su se potrošili. To će biti dva nova igrača, svježa igrača na boku. Kramarića smo pustili kući na liječenje jer je izvrnuo gležanj u susretu protiv Cipra, u špici će biti Budimir, nemamo puno izbora na toj poziciji. Moramo još vidjeti u kakvom su stanju Lovren, Vida, Uremović i Ćaleta-Car pa tu pronaći najbolje rješenje. Tko bude igrao morat će dati sve od sebe za pobjedu, nismo baš puni samopouzdanja i sigurnosti, moramo biti oprezni. Nadam se da Modrić neće morati igrati, dosta se umorio. Ali meni je najvažnija pobjeda pa ću ga koristiti ako bude trebalo - kaže Dalić.

Ljubljana: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice između Slovenije i Hrvatske

Prije njega s novinarima je razgovarao Milan Badelj koji bi u utorak na Rujevici mogao krenuti od prve minute.

- Očekujemo takav neki tip utakmice kao protiv Cipra. Što nam se ponavlja manje više u posljednje vrijeme, takvih utakmica će biti dosta. Tražit će se od nas da inzistiramo na nekim stvarima i načinu na koji mislimo da je dobar da se probije bunker. Kretanje u prazan prostor, traženje slobodnog prostora, to su neke smjernice koje bi trebali pratiti. Moramo paziti na zajedništvo u cijeloj utakmici koje nas je krasilo dugi niz godina - kazao je nogometaš Genoe.

Hrvatska i Cipar sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska nije izgledala dobro u prethodne dvije utakmice, a toga je svjestan i sam Badelj.

- U ovih par dana što smo zajedno se osjeti između nas da smo svjesni situacije i prezentacije koje smo prikazali i da to nije na nivou na koji smo naviknuli. Svaki od nas prihvaća kritike na svoj račun, to je dobro da smo svjesni da nije bilo dobro. Moramo pronaći kompaktnost i zajedništvo na terenu i biti ekipa 90 minuta, e sada hoće li se odblokirati utakmica u 20. ili 60. minuti protiv protivnika koji se brani, to nije toliko bitno. Bitno je da budemo kao ekipa u svakom trenutku. Protiv reprezentacija koje se protiv nas zatvore ne igramo utakmice koje su spektakli s velikom gol-razlikom već tvrde utakmice. Važno je postići prvi pogodak, a bilo bi dobro da to napravimo što prije, koji određuje ostatak utakmice. Ovakve ekipe su se navikle braniti i ne ulaze u probleme niti paničare kad gube 0:1 ili 0:2 - kazao je Badelj.