Obavijesti

Sport

Komentari 124

Modrići bez komentara: 'Bili su pristojni, istraga se nastavlja'

Modrići bez komentara: 'Bili su pristojni, istraga se nastavlja'
1

Luka i Vanja Modrić dali su u utorak iskaz na sudu u predgrađu Madrida vezan uz slučaj navodne utaje poreza u Španjolskoj. Izvor sa suda rekao nam je kako sudac nastavlja istragu

VIDEO

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i njegova supruga Vanja, optuženi u Španjolskoj za utaju 870.728 eura poreza, izašli su u utorak pred istražnog suca nakon čega su odbili dati izjave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

U pratnji svog odvjetnika Joséa Antonija Choclána i zaštitara Real Madrida ušli su u 11:22 u zgradu suda u Alcobendasu, mjestu udaljenom 15 kilometara sjeverno od Madrida. Na drugom katu zgrade suda proveli su sat vremena odgovarajući na pitanja istražnog suca Gonzala Salgada.

- Odgovarali su pristojno na pitanja, a sudac je odlučio nastaviti istragu. Postoji mogućnost da ih ponovo pozove jer se još čekaju nalazi istrage. Očitovali su se samo jednoj točki optužnice - rekao je za 24sata izvor sa suda.

Modrić se nagodio?! Platit će milijun € da izbjegne zatvor?
Modrić se nagodio?! Platit će milijun € da izbjegne zatvor?

Modrići su optuženi da su nezakonito stekli 870.278 eura primanjem novca od sponzorskih ugovora na račun tvrtke u Luksemburgu čime su izbjegli platiti taj iznos poreza u Španjolskoj. No financijska policija je otkrila račun, depozit ili financijski proizvod koji glasi na ime Luke Modrića u poreznoj oazi Otok Man, između Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.

Državno odvjetništvo stoga navodi da se slučaj nastavlja dok ne bude razjašnjeno o čemu je riječ.

- Nema sporazuma između Modrića i odvjetništva jer je još uvijek otvorena ta druga točka optužnice - napominje izvor iz državnog odvjetništva. 

Po izlasku sa suda Luka i Vanja Modrić odbili su davati izjave.

- Nemam komentara - rekao je kratko njihov odvjetnik dok su se približavali automobilu pa onda napustili mjesto.

Marcelo nakon Realovog kiksa: Ma skroz smo je*eno potonuli
Marcelo nakon Realovog kiksa: Ma skroz smo je*eno potonuli

Španjolske dnevne novine El Mundo, pozvavši se na izvor u porezenoj upravi, objavile su jutros informaciju kako su se Modrići odlučili nagoditi te uplatili poreznoj upravi milijun eura. Taj iznos bi mogao odgovarati iznosu za kojeg ih tereti porezna uprava uz kamate. Tu informaciju nisu potvrdili niti španjolsko državno odvjetništvo niti sud. Porezna uprava nije odgovorila na upit.

Za porezne prijevare veće od 120.000 eura u Španjolskoj su predviđene zatvorske kazne od jedne do pet godina uz dodatno plaćanje novčane kazne. Zakon, međutim, omogućuje postizanje nagodbe čime sudac može odbaciti zatvorsku kaznu te smanjiti novčanu kaznu. Ta se mogućnost nudi ako optuženi pristanu uplatiti iznos kojeg porezna uprava potražuje u roku od dva mjeseca nakon podizanja optužnice. Modrići su optuženi 29. studenog pa taj rok istječe 29. siječnja.

Realu u Vigu nije pomogao niti obranjeni penal, Barca na +16!
Realu u Vigu nije pomogao niti obranjeni penal, Barca na +16!

Državno odvjetništvo tvrdi da su Modrići prevarili poreznu upravu za 870.278 eura nakon što su u Luksemburgu otvorili fiktivnu tvrtku preko koje su dobivali novac od Modrićevih sponzorskih ugovora. Luka je vlasnik tvrtke Ivano S.A.R.L., a Vanja upraviteljica.

U poreznoj prijavi za 2013. i 2014. godinu vezni igrač Real Madrida nije naveo prihode od sponzora poput Nikea. Time je, tvrdi tužiteljstvo, španjolski proračun ostao bez spomenutog iznosa. Real Madrid je odbio komentirati Modrićev izlazak pred suca. Luka Modrić je u utorak trenirao odvojeno od momčadi a onda otišao na sud.

- On se osjeća jako dobro, odlično je trenirao - rekao je glasnogovornik Real Madrida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening