Obavijesti

Sport

Komentari 22

Mogao biti bolji i od Ronalda, a sada 'namazan' hoda ulicama Rija i kupa se u koritu u faveli

Mogao biti bolji i od Ronalda, a sada 'namazan' hoda ulicama Rija i kupa se u koritu u faveli

Adriano skupe hotele, luksuzne automobile i život bogataša često zamijeni povratkom u rodne favele. Njegov zarazni osmijeh pokazuje da sreća nema previše veze sa stanjem na računu

VIDEO

Prođe li ijedan dan, a da se ne zamislite i zapitate: Kakav bi to igrač bio da se u njegov život nisu umiješali alkohol, droga i depresija? Jeste li se ikada zapitali koliko bi naslova podignuo, koliko bi Liga prvaka osvojio? Bi li o njemu danas pričali kao o Ronaldu, Peleu ili Maradoni? Imao je sve, ali dječak skriven u njemu, dječak iz favela, takav život nije mogao živjeti.

Pokretanje videa...

00:12

Na spomen Adriana (38) mnogima odmah padne na pamet strašna ljevica.

Onima koji su igrali Pro Evolution Soccer, a protivnici su im u sastavu imali spomenutog napadača, diže se kosa na glavi. U to vrijeme imati Adriana u PES-u bilo je legalno varanje. Trpao je iz svih pozicija, ali ne samo u virtualnom svijetu.

Kakav je to napadač bio! Mnogi će dodati, a kakav je tek mogao biti! U svoje vrijeme, bez ikakve sumnje, bio je jedan od najboljih napadača svijeta. Imao sve predispozicije da postane jedan od najboljih, čak i da nadmaši velikog Ronalda. Jak kao bik, brz, snažan, a o udarcu da i ne pričamo.

odia.terra.com.br

Odrastao je u favelama Rio de Janeira, koje vrve kriminalom i svakodnevnim ubojstvima, a sport mu je bio jedini izlaz.

I uspio je. Probio se radom i talentom, ali mnogi smatraju kako nikad nije ispunio puni potencijal. Prevedeno, mogao je biti još veći, još bolji. 

Soccer - UEFA Champions League - First Knockout Round - First Leg - Inter Milan v Manchester United - Stadio Giuseppe Meazza

Jedan od razloga može biti i taj da favele i život kakav je okusio u ranim godinama nikad nisu izašle iz njega, uvijek je taj duh favela bio s njim, u problematičnim vremenima kad se tukao s igračima na terenu i kad je imao ispade van terena. Po prvi put u životu imao je novca kao blata, a za siromašnog dečka iz favela to je bilo kao san. Odao se alkoholu i drogi, ali očeva smrt ga potpuno dotukla.

Soccer - UEFA Champions League - First Knockout Round - Second Leg - Manchester United v Inter Milan - Old Trafford

Uz to se umiješala i depresija, a kola su išla nizbrdo munjevitom brzinom. 

Upao je u probleme s kriminalcima, ostao je bez većine novca koji je zaradio u karijeri, optuživali su ga za dilanje droge, vožnju u pijanom stanju... 

Na vrhuncu karijere bio je jedan od najvećih, otud i nadimak 'Imperator'. 

Zlatan: Adriano je bio životinja

U Interu je stekao najveću slavu, stigao je 2001. godine, ali tada nisu prepoznali kakvo blago imaju pa se morao dokazivati u Fiorentini i Parmi.

Vratio se u Inter 2004. godine i - eksplodirao.

Dobio je ugovor na četiri godine vrijedan preko 20 milijuna eura. U godinu dana zabio je nevjerojatna 42 gola u svim natjecanjima. Zlatan Ibrahimović rijetko daje komplimente, ali ono što je rekao o Adrianu mnogima se urezalo u sjećanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barba baixinha pra mudar a lataria kkkkk

Objavu dijeli Adriano imperador (@adrianoimperador)

- Igrao sam s velikim šampionima, s igračima koji su već bili 'vau'. Igrao sam s igračima za koje sam znao da će jednom postati 'vau', ali za jednog za kojeg sam mislio da će trajati dulje od svih, a nije, to je bio Adriano. Pucao je iz svih pozicija, pokušavali su ga srušiti, nitko to nije uspio, nitko mu nije mogao uzeti loptu. Bio je životinja - rekao je Ibrahimović.

Osmijeh koji govori: Ne trebam milijune

Massimo Moratti ga je tretirao kao sina, pomagao mu da preboli očevu smrt, ali ni on više nije imao snage. Inter je 2009. godine raskinuo ugovor s njim, a Adriano je pokušao karijeru oživjeti u Flamengu. Kada je mislio da je došao k sebi, vratio se u Italiju i proveo godinu dana u Romi, ali sve je bilo uzalud. Opet se odao kockanju i alkoholu i bilo je jasno da nikada neće ispuniti svoj potencijal.

Danas je Adriano daleko od svjetla pozornice. Ostavio je iza sebe bogatstvo i sve beneficije koje donosi život nogometaša i vratio se svojim korijenima. Živi u favelama i govori kako je najsretniji u životu. Kao da je zaboravio na nogometnu karijeru i ono što je mogao biti. 

Prije mjesec dana su ga fanovi uhvatili na cesti u Rio de Janeiru, a bio je pošteno 'namazan'. U vidno alkoholiziranom stanju ga je prijatelj vodio za ruku, a znatiželjni prolaznici su ga htjeli pozdraviti. Nekako je Brazilac uspio i to obaviti iako je izgledao kao da će se u svakom trenutku srušiti na pod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Que coisa maravilhosa rs

Objavu dijeli Adriano imperador (@adrianoimperador)

Brazilac ne zaboravlja otkud je potekao, obitelj i prijatelji kažu da je jedan od rijetkih koje novac nije promijenio. Adriano je na vrhuncu karijere imao jedan od najbogatijih ugovora u svijetu nogometa, većinu novca je spiskao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Estou na piscina na favela rs

Objavu dijeli Adriano imperador (@adrianoimperador)

No čini se da mu to ne smeta ni najmanje. Ne zaboravite, probleme s depresijom imao je kad je bio pun k'o brod. A sad? Kupa se u koritu, roštilja na ciglama, ali njegov zarazni osmijeh pokazuje da je život puno više od novca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Só no bolinho de coco com chocolate nem cavalo aguenta kkk

Objavu dijeli Adriano imperador (@adrianoimperador)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba