Obavijesti

Sport

Komentari 480

Sjajan derbi uz puni Maksimir: Hajduk je zasluženo odnio bod

Sjajan derbi uz puni Maksimir: Hajduk je zasluženo odnio bod
31

Već u prvom kolu 25. sezone HNL-a igrao se najveći hrvatski derbi. Dinamo i Hajduk su na punom Maksimiru odigrali 1-1. Caktaš je zabio u 8., a Soudani u 37.

VIDEO

Već u prvom kolu nove sezone HNL-a odigran je najveći hrvatski derbi. Na stadionu u Maksimiru pred 25.000 gledatelja Dinamo i Hajduk su u sjajnoj atmosferi odigrali 1-1.

Torcida u velikom broju, BBB-i se potukli na Sjeveru

Uoči utakmice u gradu je vladala lijepa nogometna atmosfera. BBB-i su svoj povratak na stadion započeli okupljanjem na Kvaternikovom trgu i korteom do stadiona, a kada su stigli na sjevernu tribinu odlučili su s centra donjeg dijela maknuti drugu frakciju navijača tzv. 'mamićevce' i tada je nastala masovna tučnjava. Policija je uspjela nekako smiriti strasti, a 'mamićevci' su stjerani u kut tribine. Torcida je, kako je i najavila, stigla u velikom broju. Na južnoj tribini stadiona okupilo se oko 4000 navijača Hajduka koji su bili bučna podrška mladoj momčadi iz Splita

Jefferson od prve minute, Brazilac odličan u svom debiju

I jedan i drugi trener imali su po jedno iznenađenje u početnom sastavu. Damir Krznar krenuo je u utakmicu s Angelom Henriquezom od prve minute. Čileanac je prošle subote navečer igrao finale Copa Americe, u srijedu je došao u Zagreb i danas je već bio u prvom sastavu 'modrih' Na svoju inicijativu ranije je došao u Zagreb i odmah zaigrao u velikom derbiju. S druge pak strane Damir Burić u prvi je sastav postavio Jeffersona umjesto Malokua, a Brazilac se dopao u debiju za momčad 'bilih' i mogao bi biti veliko pojačanje u defenzivi veznog reda. 

Sjajna akcija Ohandze i asistencija za rano vodstvo 'bilih'

Hajduk je od prve minute bio rastrčan i agresivan, a već u osmoj minuti Caktaš zabija za 1-0. Novi miljenik navijača Hajduka Franck Ohandza, u Splitu odmilja zvan 'Frane Zolja', je napravio čudo po lijevoj strani. Prvo je lakoćom prošao Pinta pa onda i Taravela, zatim dao povratnu na rub šesnaesterca odakle Mijo Caktaš prizemno pogađa suprotni kut za veliko slavlje gostiju na Maksimiru. 

Samo pet minuta kasnije Balić je sjajno dao za Caktaša na lijevu stranu, koji s nekih sedam metara vraća loptu mladom Andriji, no uspjeli su se spasiti 'modri'. Hajduk je u tim trenucima pritisnuo domaćina i vrlo je lako moglo biti i 2-0. 

Pjaca 'slomio' Tudora i asistirao za izjednačenje

Držali su gosti kontrolu utakmice, no na vrlo sličan način na koji je Ohandza pripremio gol za Hajduk, tako je Marko Pjaca 'sredio' izjednačenje za Dinamo

Na snagu je prošao Tudora po lijevoj strani, ušao u šesnaestrerac pa dao povratnu za Soudanija koji lakoćom zabija pod prečku za izjednačenje. Samo tri minute kasnije Machado je ubacio ​iz slobodnog udarca s 25 metara iskosa s lijeve strane, a Taravel je odlično pucao glavom, no lopta je otišla preko gola. Kalinić je zakasnio s izlaskom i bilo je jako opasno pred golom gostiju. 

Pred sami kraj prvog poluvremena Ohandza je izbjegao zaleđe i sjurio se prema golu Dinama. Pod pritiskom oba stopera Dinama pokušao je dati na drugu stranu do Roguljića, no nije lopta stigla do njega. Slabo je u padu loptu poslao Ohandza. Da je lopta nekako stigla do Roguljića, ovaj bi s 25 metara imao prazan put prema golu Dinama. 

'Mirnije' drugo poluvrijeme

U trećoj minuti nastavka Pjaca je fenomenalno lažnjakom izbacio Tudora, a onda lijevom opalio, no malo iznad gola. Bio je to odličan potez Marka Pjace, no rezultat se nije promijenio. 

U nastavku susreta gledali smo nešto ofenzivniji Dinamo, dok se Hajduk više orijentirao na obranu i pokušaje iz kontri, no oba trenera napravila su sve tri zamjene te se zbog toga nekako izgubila povezanost i sve se više manje svodilo na individualne akcije. 

Caktaš 'nebu pod oblake'

U 88. minuti Pinto s leđa ruši Maglicu na samom rubu šesnaesterca i dobiva žuti karton. Caktaš je imao veliku priliku iz slobodnog udarca, no njegov udarac otišao je iznad gola. 

Ćorić razočarao, Vlašić odličan

Nogomet se konačno vratio u Hrvatsku i bilo je fantastično gledati ispunjen Maksimir, a i Hajduk je nakon dugo vremena konačno bio ravnopravan protivnik. Dapače, 'bili' su mogli i do pobjede u Maksimiru gdje nisu slavili još od rujna 2008. godine kada su za 2-0 pobjedu zabili Drago Gabrić i Senijad Ibričić. U redovima Dinama pomalo je razočarao Ante Ćorić koji je bio praktički neprimjetan, no zasluge za to treba dati i Brazilcu Jeffersonu koji ga je odlično čuvao. Pjaca je bio daleko najbolji i najopasniji igrač 'modrih' na današnjoj utakmici, dok su u redovima Hajduka najviše pokazali Nikola Vlašić i Franck Ohandza

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 480
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković