Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mogu u Europu: Hajduk je ove godine uspio i bez kredita...

Mogu u Europu: Hajduk je ove godine uspio i bez kredita...
1

Prikupili smo svu dokumentaciju, platili dio dugova, dio riješili nagodbama i nadamo se kako ćemo dobiti 'zeleno svjetlo' za nastup u Europi sljedeće sezone, kaže Brbić

VIDEO

Ispunjavanjem 'financijskog fair playa', Hajduk bi trebao dobiti licencu za nastup u europskim natjecanjima sljedeće sezone, ali i oko 1,5 milijuna kuna, koje su zaradili, ali ih Uefa drži kao polog do ispunjenja svih stavki.

Krovna kuća europskog nogometa uspostavila je instituciju 'financijskog fair playa' kako bi dovela u red klubove neuredne platiše. Prema njoj klubovi koji žele ishoditi dozvolu za nastup u europskim natjecanjima, moraju podmiriti sve svoje obaveze prema sadašnjim i bivšim igračima, trenerima i drugim klubovima dospjele do 30. rujna ove godine. Rok za predaju dokumentacije istekao je jučer, no čini se kako će sve proći bez većih problema.

- Prikupili smo svu dokumentaciju, platili dio dugova, dio riješili nagodbama i nadamo se kako ćemo dobiti 'zeleno svjetlo' za nastup u Europi sljedeće sezone - kazao nam je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Lani je Brbić morao podići kredit od 30 milijuna kuna kako bi zatvorio sve obaveze Hajduka, a platio je i 300.000 kuna kazne zbog kašnjenja. Ove godine bi sve trebalo proteći bez problema, prvenstveno zato jer je dug prema Šibeniku zatvoren, a nema ni većih potraživanja od ostalih klubova, kao ni bivših igrača. Isplata zaostalih plaća do kolovoza igračima i zaposlenicima pokrivena je nagodbama i avansom od nedavno potpisanog sponzorskog ugovora sa Splitskom bankom.

- Najveći problem bio nam je Šibenik, sad kad smo njega skinuli s vrata, drugo je bilo puno lakše - kazao je predsjednik Hajduka, ne želeći ulaziti u detalje.

Hajduk će ispunjenjem 'financijskog fair playa' osim licence za nastup u Europi sljedeće sezone, dobiti i 1.537.500,00 kuna, koje su zaradili u četiri susreta s Turnovom i Dilom Gori, a koje je Uefa blokirala do ispunjenja svih stavki iz 'financijskog fair playa'. Riječ je o 250.000 zarađenih eura, umanjenih za 45.000 eura Uefine kazne zbog ponašanja navijača. Novac bi trebao sjesti na račun Hajduka čim Uefa potvrdi da su ispunili sve stavke 'financijskog fair playa'.

Rezultati oporavka se već vide

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići