Obavijesti

Sport

Komentari 16

Moj dream team: Delvecchio je najčudniji lik kojeg sam vidio

Moj dream team: Delvecchio je najčudniji lik kojeg sam vidio
9

S Romom je osvojio naslov u Italiji, a 2005. proglašen je najboljim obrambenim igračem Serie A. Od 2009. je u Dinamu. Igrao je s Tottijem, Cafuom, Batistutom...

VIDEO

Veći dio momčadi bit će iz šampionske Rome. Bili smo sjajna klapa na terenu i izvan njega, rekao je Cufre. U karijeri je igrao za Gimnasiju, Romu, Sienu, Herthu, Monaco i Dinamo, a s Argentinom je igrao na SP-u u Njemačkoj. No uvijek se vraća na Romu…

- Delvecchio je najčudniji lik kojeg sam upoznao. Kad god bi rekao da će zabiti gol, uvijek bi ga i zabio. Pitamo ga, više se ne sjećam protiv koga smo igrali: ‘Marco, hoćeš li danas zabiti?’ On kaže: ‘Ne.’ I stvarno ne zabije. Onda u sljedećem kolu, opet pitamo, a on: ‘Leo, danas ću zabiti.’ I zabije - prisjetio se Cufre, koji je s mladom reprezentacijom Argentine u Maleziji 1997. bio prvak svijeta.

- Sjajna generacija: Samuel, Cambiasso, Riquelme, Aimar, Placente... Imali smo jedan poraz, od Australije. Sjećam se, u polufinalu smo rasturili Brazil - prisjetio se Cufre.

Cufreov dream team: 

Abbondanzieri - Cafu, Aldair, Samuel, Cufre - Mascherano, Cambiasso, Messi, Totti - Batistuta, Tevez

Golman - Roberto Abbondanzieri

Sjajan karakter puno znači za momčad. Njega smo svi voljeli. Na SP-u u Njemačkoj branio je sjajno dok ga nije ozlijedio Miroslav Klose.

Desni bek - Cafu

Zvali smo ga Pandela ili tramvaj. Bezbroj puta može ići gore, dolje. Nikad ga nisam vidio umornog. Koliko je samo mogao trčati...

Stoper - Aldair

Takvu sigurnost u igri nisam nigdje vidio. Puno sam od njega naučio. Često je ostajao poslije treninga i objašnjavao mi pogreške.

Stoper - Walter Samuel

On i ja se poznajemo u dušu. Mogli smo igrati zavezanih očiju. Bio je najbolji obrambeni igrač u Italiji. Zvali su ga zid, to vam sve govori.

Lijevi bek - Leo Cufre 

Ovo je subjektivno, ali kakva bi to momčad bila u kojoj ne bi bilo mjesta za mene, ha-ha. Bila bi mi čast igrati za njih, makar i samo na papiru.

Desno krilo - Lionel Messi

S Leom sam bio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine. Čudesan nogometaš. Nema se tu što dodati, drugi su već sve rekli.

Vezni - Javier Mascherano 

On je kao motor koji se nikad ne gasi. Prije će se auto pokvariti nego što će Mascherano prestati trčati. Veliki radnik koristan svim momčadima.

Vezni - Francesco Totti

Što reći za Tottija? Igrač kojeg su u svakoj utakmici morala čuvati četiri igrača. Ni to im nije bilo dovoljno. Klasa je to za sebe.

Lijevo krilo - Esteban Cambiaso

Trener na terenu. Njega svi slušaju. Tijekom igre često nam je govorio gdje treba stajati, kako odigrati. Izvrsno ‘čita’ igru i protivnike.

Napadač - Carlos Tevez

Ima muda. Taj uvijek ide prema naprijed, kroz dvojicu, trojicu igrača. Nikoga se ne boji. Svaki klub na svijetu htio bi Teveza u svojim redovima.

Napadač - Gabriel Batistuta

Pričali su mi sunarodnjaci koji su igrali u Italiji da su im se, ali doslovno, noge tresle kad su morali čuvati Batistutu. Taj je zabijao sve.

Pričuve:

Golman - Leo Franco

Branio je za mladu reprezentaciju 1997. U njega smo imali veliko povjerenje.

Branič - V. Candela

Genijalac. On bi trebao biti u prvoj momčadi, ali onda bih ja morao u pričuve. Ha-ha.

Vezni - J. Ro Riquelme 

Legenda, u Argentini ga svi cijene. Malo je igrača s takvom tehnikom.

Vezni - Pablo Aimar

Pablito. Osvojio je dva naslova španjolskog prvaka. Igrao je za 10, a taj je broj i nosio. 

Napadač - V. Montella

Kakav je taj imao nos za gol. Točno je znao gdje će se lopta odbiti.

Napadač - M. Delvecchio

Znao je u kojoj će utakmici zabiti gol. Kad bi rekao: ‘Dečki, zabijam’, onda bi i zabio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu