Obavijesti

Sport

Komentari 2

Monfils dramatično u finale, Federer propustio 5 meč-lopti

Monfils dramatično u finale, Federer propustio 5 meč-lopti
1

Gledatelji su vidjeli dva fantastična, maratonska polufinala, ukupno čak pet tie-breakova. Söderling je izbacio Llodru, a Monfils prvog nositelja Federera

VIDEO

Francuski tenisač Gaël Monfils začinio je fantastični polufinalni dan na ATP Masters 1000 turniru u Parizu pobjedom nad prvim nositeljem, Švicarcem Rogerom Federerom 7-6(7), 6-7(1), 7-6(4). U finalu će Monfils igrati protiv Šveđanina Robina Söderlinga, koji je dobio jednako dramatični prvi polufinale u pariškoj dvorani Bercy protiv domaće uzdanice Michaela Llodre 6-7(0), 7-5, 7-6(6) nakon dva sata i 49 minuta igre. Šveđanin je pritom spasio tri meč-lopte, a Monfils ih je protiv Federera spasio čak pet! Slavio je nakon dva sata i 41 minute igre.

Gledatelji su, tako, vidjeli dva fantastična, maratonska polufinala, ukupno čak pet tie-breakova, dok je onaj šesti set završio rezultatom 7-5. Isto tako, u oba meča su poraženi tenisači osvajali više poena od pobjednika. Llodra je imao pozitivni omjer u poenima protiv Söderlinga 124-122, a Federer protiv Monfilsa 125-121. Sasvim smo sigurni da niti Llodri niti Federeru ovi podaci ne pružaju niti najmanju utjehu.

I za Llodru i za Federera je kobna bila ista faza njihovih mečeva, 12. gem trećeg seta. Llodra je tada propustio tri meč-lopte, a Federer još dvije više protiv Monfilsa.

Tako su domaćini vrlo lako po prvi puta u povijesti turnira u Bercyju mogli imati francuski finale, ali su jednako tako lako mogli ostati bez ijednog predstavnika u finalu.

Gaël Monfils ponovio je prošlogodišnji uspjeh, kada je također bio finalist u Parizu. Tada je izgubio tie-break trećeg seta od Novaka Đokovića. Posljednji pobjednik iz Francuske u Parizu bio je Jo-Wilfried Tsonga prije dvije godine.

Monfils je svladao Federera prvi puta u njihovom šestom dvoboju. Pariz je jedini Masters 1000 turnir u kalendaru na kojem ''čarobnjak iz Basela'' nikada nije bio u finalu. Neće niti ove godine, usprkos pet meč-lopti. Štoviše, do ove godine nije igrao niti polufinale u Parizu, tek je tri puta dogurao do četvrtfinala.

Federer je u trećem setu dvoboja protiv Monfilsa vodio s 4-1, ali se Francuz vratio u život breakom u sedmom gemu. Nakon što je bio na rubu poraza u 12. gemu, Monfils je sjajno odigrao tie-break trećeg seta, te je izravno iz servisa realizirao svoju prvu meč-loptu!

Söderling će u nedjelju igrati svoj prvi finale u karijeri na nekom ATP Masters 1000 turniru u karijeri, a Monfils drugi, nakon lanjskog u Parizu. Šveđanin ima 2-0 u pobjedama u međusobnim dvobojima, a ovu drugu ostvario je nedavno u Valenciji, kada je dobio četvrtfinalni dvoboj s uvjerljivih 6-3, 6-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu