Obavijesti

Sport

Komentari 5

Morbidni Šveđani: AIK prodaje DNK bivšeg igrača Bayerna...

Morbidni Šveđani: AIK prodaje DNK bivšeg igrača Bayerna...
1

Ovo je kao Jurski park, rekao je Šveđanin. AIK je u prodaju za navijače pustio kristaliziranu DNK klupske legende, Nils-Erica Johanssona, a jedna će bočica koštati čak 2540 kuna!

Švedski AIK odlučio je ove godine navijačima dati priliku za kupovinu doista originalnog poklona pa umjesto dresa, autobiografije ili drugog simbola omiljenog igrača, u prodaju pustio - kristaliziranu DNK klupske legende!

Riječ je o DNK stanicama Nils-Erica Johanssona, bivšeg igraču Bayerna i legende AIK-a, koji se u 39-godini života protekle veljače morao umiroviti zbog problema sa srcem.

- Pa ovo je kao Jurski park! Za 500 godina moglo bi puno Johanssona kročiti zemljom, tko zna? - našalio se Šveđanin na vlastiti račun pa objasnio o čemu se točno radi:

- Ne možete kupiti baš 100% moje DNK, već 99%. Taj 1% je bitan jer tako zadržavam prava na vlastiti genetski kod. Tako da nitko neće moći podmetnuti moje stanica na mjesto zločina jer će se vidjeti da mi ne odgovaraju u potpunosti!

- A ako me poželite klonirati, dobit ćete igrača kojem je jača desna noga, umjesto lijeve!

- Uglavnom, na ovaj način navijači mogu ponijeti dio svog omiljenog igrača kući i biti sigurni da će suvenir vrijediti najmanje 500 godina. Malo me prestrašila ova ideja u početku, ali sada me zabavlja, pogotovo jer su reakcije navijača pozitivne.

AIK je napravio 371 paket kristalizirane DNK Johanssona prema broju utakmica koji je odigrao za klub, a cijena je 3 499 kruna, odnosno 2540 kuna!