Obavijesti

Sport

Komentari 5

Moro: Riječi Karlova tate su me dirnule... Igrao je s nekima od nas i htjeli smo nekako pomoći

Moro: Riječi Karlova tate su me dirnule... Igrao je s nekima od nas i htjeli smo nekako pomoći
3

Nikola Moro odmah je pobjedu protiv Grčke posvetio Karlu Sokaču, a onda i pokrenuo akciju u kojoj su U-21 reprezentativci financijski pomogli njegovoj obitelji...

VIDEO

Hrvatska reprezentacija do 21 godine lakoćom se obračunala (5-0) s Grčkom, a važne bodove na putu prema Europskom prvenstvu koje će se 2021. godine održati u Mađarskoj i Sloveniji naši su mladići posvetili Karlu Sokaču. Mladom golmanu Radnika iz Križevaca koji je teško stradao u prometnoj nesreći na Novu godinu. Karlo Sokač dugi je niz godina bio Dinamovo dijete, a na raznim reprezentativnim kampovima trenirao uz Dolčeka, Čolinu, Kotarskog...

Pokretanje videa...

00:59

- Karlo je godinu dana mlađi od mene, igrao je s nekim momcima koji su sada dio hrvatske U-21 reprezentacije. Prije utakmice s Grčkom telefonski sam razgovarao s njegovim ocem, to me jako dirnulo, pogotovo te riječi tate koji je rekao kako se i dalje bori, kako ne želi odustati. I onda smo mu mi odlučili pomoći koliko smo mogli, znam da će to puno značiti Karlu i njegovoj obitelji - priča nam Nikola Moro koji je bio i glavni pokretač akcije u kojoj su U-21 reprezentativci financijski pomogli obitelji Sokač.

Vrlo brzo javio nam se i Davor Sokač, Karlov otac...

- Veliko hvala tim dečkima koji su se i u ovakvom trenutku pokazali sjajnim ljudima. Njihove riječi podrške nam jako puno znače, Karlo zna da u ovoj priči nije sam - kratak je bio Davor Sokač.

Moro dirnuo sve: Ovu pobjedu smo posvetili Karlu Sokaču...
Moro dirnuo sve: Ovu pobjedu smo posvetili Karlu Sokaču...

Karlo je kao dijete živio u Zagrebu, u Dinamovoj kući, a tamo je po dolasku iz Solina boravio i Nikola Moro. Kapetan U-21 reprezentacije dominirao je protiv grčkih vršnjaka, zabio prvi gol na utakmici, asistirao za drugi, sve u prvih pet minuta. I tu je priči bilo kraj, Hrvatska je uvjerljivo stigla do velike pobjede.

- Odlično smo ušli u utakmicu, odmah dali prvi, pa drugi gol i sve nam se otvorilo. Kasnije kao da je sve išlo samo od sebe, igrali smo kao da smo zajedno pet godina. Ma vjerojatno smo s ovakvom pobjedom iznenadili i sami sebe. Svjesni smo mi svoje kvalitete, pa i da smo daleko najbolja momčad u grupi, ali to moramo dokazivati i na terenu.

Hrvatska U-21 vrsta sada će put Češke gdje ih već u ponedjeljak 7. rujna očekuje novi kvalifikacijski dvoboj. A Češka je u studenom 2019. godine u Velikoj Gorici nanijela poraz (2-1) izabranicima Igora Bišćana. Vrijeme je za revanš...

- Ma mi smo i protiv Češke tada odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, ali smo se ispromašivali. I onda nas je kaznilo, primili smo dva glupa gola, nesretno izgubili. Sigurno smo kvalitetniji od Čeha, ali smo se protiv njih već jednom opekli, pa sada moramo biti puno koncentriraniji.

Otac teško ozlijeđenog golmana ganut dolaskom dinamovaca: 'Hvala vam, dali ste mu nadu'
Otac teško ozlijeđenog golmana ganut dolaskom dinamovaca: 'Hvala vam, dali ste  mu nadu'

Vi ste ovoga ljeta zagrebački Dinamo zamijenili moskovskim imenjakom, kako ste se snašli u Rusiji?

- Dobro, tek je sve krenulo. Još uvijek tražim stan, učim ruski jezik, već nešto i razumijem. U svlačionici vlada odlična atmosfera, u cijeloj prilagodbi mi puno pomaže i Toni Šunjić. U Dinamu sam godinama imao povjerenje svih trenera, već do 18 godine sam bio u prvoj momčadi. U protekle četiri godine sam skupio velik broj utakmica (115 službenih), odigrao i puno europskih dvoboja, stekao iskustvo koje će mi pomoći u daljnjem razvoju karijere.

Neki naši nogometaši su znali živjeti u istom gradu (Glasgow), ali se zbog velikog rivalstva svojih klubova (Celtic i Rangers) i nisu smjeli družiti u slobodno vrijeme. Kakva je situacija s vama, smijete li vi u Moskvi na ručak ili piće s Nikolom Vlašićem ili Kristijanom Bistrovićem koji igraju u CSKA?

- Haha, smijemo, nema tu takvih problema. Ma Dinamo i CSKA Moskva su prijateljski klubovi, a svi znaju kako dolazimo iz Hrvatske, pa i da se dosta dugo poznajemo. Tako da s ovakvim stvarima u Moskvi nećemo imati problema - sa smješkom je završio Moro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu