Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mourinha spasio wunderkind. Prvi strijelac generacije 2003.

Mourinha spasio wunderkind. Prvi strijelac generacije 2003.

Ganac je ušao u igru u 75. minuti, kod rezultata 0-0 utakmice Genoe i Rome, i do kraja zabio dva komada za pobjedu i peto mjesto na ljestvici. Badelj i društvo su u zoni ispadanja

VIDEO

Nogmetaši Rome pobijedili su na gostovanju u Genovi sa 2-0 (0-0) u posljednjoj nedjeljnoj utakmici 13. kola talijanske Serie A. 

Otkriće dvoboja bio je 18-godišnji Ganac Felix Afena-Gyan, član juniorske momčadi Rome, koji je u igru ušao u 75. minuti i s dva prekrasna pogotka donio pobjedu momčadi koju vodi Jose Mourinho.

Pokretanje videa...

Jose Mourinho 00:09

Svoj prvijenac u Serie A Afena-Gyan postigao je u 82. minuti nakon dodavanja Henriha Mihitarjana, kad je iz prve poslao loptu u donji lijevi kut Genoinih vrata. Pobjedu Rome zapečatio je u četvrtoj minuti sučevog dodatka prekrasnim pogotkom u gornji lijevi kut. Vratar domaćih Sirigu se ispružio koliko je mogao, ali nije mogao zaustaviti loptu koja je završila u rašljama.

Felix je prvi nogometaš u Serie A rođen 2003. godine (19. siječnja) koji je zabio u najvišem razredu talijanskog nogometa.

Milan Badelj je bio u igri do 90. minute za Genou, a u 54. minuti je zaradio žuti karton. Vratar Adrian Šemper je ostao na klupi za pričuve.

Roma je pobjedom došla na 22 boda i popela se do petog mjesta na ljestvici. 

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac drugog pogotka u pobjedi njegovog Intera 3-2 (2-1) nad Napolijem na San Siru u derbiju 13. kola talijanske Serie A.

Napoli je doživio prvi poraz u sezoni, a momčad Maurizija Sarrija je u ovom dvoboju primila gotovo isti broj pogodaka (3) kao u dosadašnjih 12 kola (4).

Za Napoli je dvoboj na San Siru dobro počeo, jer je u 17. minuti Poljak Piotr Zielinski doveo goste u vodstvo. No, već u 25. minuti je domaća momčad izjednačila, kad je Hakan Calhanoglu realizirao kazneni udarac. Isti igrač je u 44. minuti ubacio s lijeve strane, a na prvoj vratnici sjajno je reagirao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić i glavom proslijedio loptu prema mreži. Gostujući vratar Ospina uspio je loptu odbiti, ali tek nakon što je ona cijelim obujmom prošla gol-crtu pa je Inter poveo sa 2-1. U 61. minuti je Lautaro Martinez povećao prednost aktualnih prvaka na dva pogotka.

Nadu u novi preokret Napoliju je vratio Dries Mertens sjajnim udarcem u 78. minuti. Gosti su do kraja utakmice mogli doći do izjednačenja, ali je 91. minuti Interov vratar Samir Handanović nevjerojatnom intervencijom spriječio pogodak nakon udarca Marija Ruija, a u 97. minuti je Dries Mertens neometan sa osam metara poslao loptu preko grede.

VIDEO Majstorski trzaj Perišića za prvi poraz Napolija u Serie A!
VIDEO Majstorski trzaj Perišića za prvi poraz Napolija u Serie A!

Perišić je u igri bio do 88. minute, a Marcelo Brozović je odigrao cijeli dvoboj za Inter.

Inter je osmom pobjedom u sezoni došao do 28 bodova te za vodećim dvojcem, Napolijem i Milanom, sada zaostaje samo četiri boda. 

U prve tri nedjeljne utakmice gostujuće momčadi su osvojile sedam od mogućih devet bodova, uz pobjede Venezije nad Bolognom (1-0) i Sampdorije protiv Salernitane (2-0) te remi Cagliarija sa Sassuolom (2-2). 

Veneziji je sva tri boda u Bologni donio Okereke pogotkom u 61. minuti. Bologna je sa 18 bodova ostala na 9. mjestu, a Venezia je sa 15 bodova skočila na 13. poziciju.

VIDEO Srpski as uništio Milan: Zbog ovoga ga traži pola Europe
VIDEO Srpski as uništio Milan: Zbog ovoga ga traži pola Europe

Sampdoria je Salernitanu ostavila na dnu ljestvice i privremeno sa 12 bodova izašla iz opasne zone. Gosti su poveli autogolom Di Tacchija u 40. minuti, a samo tri minute poslije Candreva je pogodio za konačnih 2-0.

Sassuolo je pred svojim navijačima dvaput vodio protiv Cagliarija, ali su gosti oba puta uspjeli brzo doći do izjednačenja. Scamacca je u 37. minuti doveo Sassuolo u vodstvo, da bi samo tri minute poslije Balde izjednačio. U 52. minuti je Berardi bio precizan iz kaznenog udarca za novo vodstvo domaćih, a s bijele točke je i Cagliari izjednačio u 56. minuti, kad je mrežu pogodio Joao Pedro.

Cagliari se zahvaljujući tom bodu pomaknuo na predzadnje mjesto na ljestvici s istim brojem bodova (7) kao i zadnja Salernitana. Sassuolo drži 12. mjesto sa 15 bodova.

Posljednja dva dvoboja 13. kola bit će odigrana u ponedjeljak, kad će Verona pod vodstvom Igor Tudora ugostiti Empoli (18.30 sati), a Torino s Ivanom Jurićem na čelu biti domaćin Udineseu (20.45). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao