Obavijesti

Sport

Komentari 92

Mourinho: Igrači su mi rekli da je ovdje nemoguće pobijediti

Mourinho: Igrači su mi rekli da je ovdje nemoguće pobijediti
1

Teixera, sada se možeš pridružiti slavlju s igračima i navijačima Barcelone, dobacio je golman Real Iker Casillas glavnom sucu, ali mu se nakon utakmice ispričao

VIDEO

Trener Reala Jose Mourinho nakon remija na Camp Nouu i ispadanja iz španjolskog nogometnog Kupa kralja od Barcelone, na sebi svojstven način "nije komentirao suce". U izjavama nakon ispadanja iz španjolskog Kupa kralja kontroverzni Portugalac je navodno samo prenio mišljenje svojih igrača iz svlačionice.

- Nakon utakmice u svlačionici čuo sam kako moji igrači komentiraju da je ovdje nama nemoguće pobijediti Barcelonu, a na što su konkretno mislili morate pitati njih - izjavio je Portugalac i dodao:

- Neću uopće govoriti o sucima. Došli smo ovdje s nadom da možemo proći, znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo u sebe. Međutim, bio sam u sličnim situacijama na Nou Campu s Chelseajem i Interom, pa je ovakav ishod nešto na što sam se naviknuo - pomalo cinično je rekao Mourinho, a naravno, najviše prigovora iz redova Reala ide na poništeni pogodak Sergija Ramosa kada mu je dosuđen prekršaj u napadu kod rezultata 2-2.

Iz tabora "kraljevskog kluba" stigla je i izjava sportskog direktora Emilija Butragueña koji je pohvalio momčad, te se osvrnuo na budućnost Josea Mourinha na klupi Reala, a koju su mediji proteklog tjedna dovodili u pitanje.

- Momčad je pokazala snagu i borbenost do samog kraja. Mislim da smo zaslužili prolaz, ali nas sreća nije mazila. Razlika između Özilovog i Alvesovog udarca je vrlo mala, ali naš veznjak je pogodio gredu, dok je Brazilčeva lopta završila u mreži i to su te sitne razlike. A što se tiče Mourinha, moram vam reći da smo s njegovim radom u upravi kluba svi vrlo zadovoljni, a koliko znamo i on je sretan u Realu. Imamo ugovor na još dvije sezone i vjerujem da će ga odraditi do kraja - poručio je Butragueño.

Vezano za sporni prekršaj u napadu njegovog suigrača Ramosa prilikom postizanja pogotka koji je trebao donijeti Realu ukupnu pobjedu, najburnije je reagirao kapetan madriđana, golman Iker Casillas.

- Teixera, sada se možeš pridružiti slavlju s igračima i navijačima Barcelone - dobacila je glavnom sucu, nakon dvoboja, jedinica Reala, no potom se preko izjave za Marcu ipak ispričao.

- Učinio sam to vruće glave nakon utakmice jer sam bio ljutit i osjećao se bespomoćno. Čak sam dobio žuti karton kada sam u prvom dijelu smirivao igrače kod jedne gužve. Ipak, na kraju mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu, te da naši navijači mogu biti ponosni - zaključio je Casillas.

Očekivano je publika na Nou Campu zvižducima dočekala Pepea koji je u prvom susretu u Madridu nagazio ruku Lionela Messija. Portugalski branič odbio je komentirati bilo što drugo osim utakmice.

- Pokazali smo momčadski duh pravih madridista. Bili smo bolji od Barcelone i to nas čini ponosnim bez obzira na konačni ishod utakmice - rekao je Pepe.

Guardiola: Ukupno gledajući bili smo bolji od Reala

Poslije napete završnice u Kupu kralja s Realom trener nogometaša Barcelone Pep Guardiola smatra da je ukupno gledajući njegova momčad zasluženo prošla dalje.

Premda su nakon dugo vremena bili nadigrani od strane velikih rivala iz Madrida, nogometaši Barcelone uspjeli su obraniti prednost stečenu na Santiago Bernabeuu, te izboriti polufinale Kupa kralja.

- Real je u uzvratu učinio isto što bismo i mi da smo se našli u njihovoj situaciji. Moji igrači su pokazali snagu i zato im čestitam. Real je velika momčad, stoga je ovaj plasman u polufinale još vredniji, a mislim da smo mi, unatoč odličnoj igri Reala na Camp Nouu, ipak bili bolji ako gledamo svih 180 minuta – izjavio je strateg Barce nakon dvoboja u srijedu.

Novinare je zanimalo je li ovo bila najstresnija utakmica za Guardiolu na klupi katalonskog sastava.

- Ne, nije. Mislim da je teža i stresnija bila utakmica protiv Seville 2010. godine. Vodili smo 3-0, a oni su stigli na 3-2, a da su izjednačili, ne bismo postali prvaci – odgovorio je 41-godišnji Guardiola i kratko poručio kolegi na klupi Reala:

- Vrlo ga cijenim, a želim mu čestitati i na pohvalama koje je izrekao za našu igru na Santiago Bernabuu u prvoj utakmici.

Da su igrači Barcelone znali koliko ih teška utakmica očekuje, potvrdio je nakon ogleda i strijelac Dani Alves.

- Znali smo da će biti vrlo teško do samog kraja. Ovakav Real nam uvijek zadaje probleme jer stvara strašan pritisak. Bili su fenomenalni, nisu nam dozvolili da razvijemo svoju igru i zato smo jako sretni zbog prolaska. Uistinu su odlučivale sitnice - rekao je Alves.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu