Sport

Komentari 3

'Mourinho mi je poslao devetku i napisao: Tvoj je ako ga želiš'

'Mourinho mi je poslao devetku i napisao: Tvoj je ako ga želiš'

"Mourinho ma jednostavno nagovorio. Poslao mi je fotografiju Interova broja 9 i rekao: "Dres je tvoj, ako ga želiš", ispričao je Eto'o, a onda se prisjetio odličnih nastupa u Ligi prvaka...

Samuel Eto'o je otkrio kako ga je Jose Mourinho nagovorio da potpiše za Inter, a osim 'Posebnoga', veliku je ulogu imao i jedan njegov bivši suigrač.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mourinho ma jednostavno nagovorio. Poslao mi je fotografiju Interova broja 9 i rekao: "Dres je tvoj, ako ga želiš" - ispričao je Eto'o za Gazzettu dello Sport. 

- Potom mi je Materazzi poslao poruku u kojoj je pisalo: "Ako dođeš u Inter osvojit ćemo sve". Nisam imao njegov broj memoriran pa sam pitao Albertinija je li njegov. Tako nešto mi se nikada u karijeri nije dogodilo i ta je poruka imala velik utjecaj na moju karijeru i na tu odluku - priznao je.

Sljedeće je sezone igrao polufinale LP-a na Camp Nou protiv bivšeg kluba. 

- Kada je Thiago Motta dobio crveni, Mourinho je pozvao mene i Zanettija i objasnio kako da igramo. Pomislio sam: "Daj sve od sebe i bit ćemo u finalu." I bili smo - prisjetio se.

- Moj govor pred finale nije bio dug. Samo sam rekao: "Finale se ne igra, finale se pobjeđuje". Umrijet ćemo na terenu i donijeti trofej u Milan ili ćemo umrijeti na terenu, a nećemo se vratiti u Milan. Pa bolje da napravimo ovo prvo" - rekao je.

- Eto'o je poznat po svojoj turbulentnoj vezi s Pepom Guardiolom, ali i po odličnom odnosu s Mourinhom. 

- Jedina poveznica između ta dva trenera je želja za pobjedom. Oni su dvije potpuno različite osobnosti s različitim pogledom na nogomet - zaključio je.

Najčitaniji članci