Mourinhu su dan uoči Atletica trenirali čak i ozlijeđeni igrači | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 24

Mourinhu su dan uoči Atletica trenirali čak i ozlijeđeni igrači

Mourinhu su dan uoči Atletica trenirali čak i ozlijeđeni igrači
5

Mourinho je dosad vodio 10 utakmica protiv Atletica. Izgubio je samo jednu, i to finale Kupa kralja 2013., dok je bio u Realu. On i Simeone sad su na omjeru 1-1...

VIDEO

Barcelona, Milan, Porto, Zenit..., nisu ove sezone uspjeli ono što Jose Mourinho mora napraviti za treće finale Lige prvaka u karijeri. Za odlazak u Lisabon treba srušiti dosad neokrznuti Simeoneov stroj - Atletico Madrid.

Cijeli se nogometni svijet pita koju će taktiku izabrati Special One - onaj svoj prokušani recept s “autobusom u 16 metara” ili će ipak napasti Madriđane. Gledajući dosadašnje utakmice u polufinalima, portugalski je čarobnjak uvijek miksao. Nekad bi to bio bunker, a nekad napad.

S Mourinhom iznenađenja nikad ne manjka. Tako su se jučer na posljednjem treningu uoči uzvrata polufinala pojavila četiri ozlijeđena igrača. Čech, Terry, Hazard i Eto’o. Prva su trojica trebala biti “aut” do kraja sezone, a sad su se iznenada našli u konkurenciji za večerašnju bitku na Stamford Bridgeu.

- Ja sam spreman za sve - dobacio je novinarima Petr Čech nakon treninga.

Dok je Samuel Eto’o igrao u Primeri, Atletico je bio njegova redovita mušterija. Kamerunac je Madriđanima u 12 utakmica zabio sedam golova.

Možda Jose Mourinho povratkom ovih ozlijeđenih igrača samo “pili naopako”, ali s Portugalcem se apsolutno nikad ništa ne zna.

Svjestan je toga jako dobro i sjajni Brazilac Diego Costa.

- Što će Mourinho odabrati? Ipak mislim da će to biti potpuno drukčija utakmica od one u Madridu. Chelsea će se otvoriti i napasti nas. Tad će nam ipak biti puno lakše zabiti - rekao je najbolji igrač Atletica.

Mourinho je dosad u karijeri vodio deset utakmica protiv Atletica. Izgubio je samo jednu, i to prošlogodišnje finale Kupa kralja, dok je bio u Realu. On i Simeone sad su na omjeru 1-1. Argentinac je kao igrač s Lazijem ispao od Joseova Porta u polufinalu Kupa Uefe 2003. godine, ali ovo je ipak najveći njihov obračun dosad.

- Imamo savršenu sezonu. Uzet ćemo titulu u prvenstvu i ući u finale Lige prvaka. Simeone je naš heroj - dodao je Diego Costa, koji večeras igra protiv možda svoje buduće momčadi. Španjolci vjeruju kako je taj transfer već dogovoren jer Mourinho naprosto obožava Costu i cijelu je sezonu tražio način na koji bi ga “oteo” vodećoj momčadi Primere.

Atletico je jedini finale ovog natjecanja igrao prije točno 40 godina. Tad je u Bruxellesu odigrao 1-1 s Bayernom, pa su poslije dva dana ponovno igrali. Bavarci su dobili 4-0. Naslov prvaka Španjolske Atletico čeka 18, a finale Lige prvaka 40 godina, ali s čudesnim Simeoneom ništa nije nemoguće. San bi mogao postati java večeras u Londonu. Dobiti Mourinha u njegovu gnijezdu, to bi bio novi dokaz da je Diego trenerski genijalac...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom