Obavijesti

Sport

Komentari 22

Može li Liverpool do čuda protiv Reala? Jedno je već napravio. Evo gdje gledati spektakl...

Može li Liverpool do čuda protiv Reala? Jedno je već napravio. Evo gdje gledati spektakl...

Bez obzira na rezultat u prvoj utakmici, ne sumnjamo kako će Liverpool žestoko jurišati od prve minute. Za koga god navijali, možemo sa sigurnošću reći da nas očekuje nogometna poslastica

VIDEO

Nakon 14 minuta na semaforu je stajalo 2-0 za Liverpool. Real Madridu prijetila je katastrofa, a onda, po tko zna koji put već, čudesni preokret u režiji kraljevskog kluba koji je utišao kultni Anfield.

Real Madrid slavio je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka 5-2 protiv Liverpoola, a večeras od 21 sat na svome Santiago Bernabeuu pokušat će potvrditi pobjedu za plasman u četvrtfinale. Prijenos je na HRT 2.

Real je većinu posla odradio u prvoj utakmici, ali bez obzira na tri gola prednosti, čeka ga teška utakmica. Liverpool nema što izgubiti jer sezona je ionako već otišla u propast. Prošle sezone osvojili su dva domaća Kupa, u posljednjem kolu Premier lige ostali bez naslova i u finalu Lige prvaka izgubili od Reala. Ove godine će vitrine ostati prazne jer iz oba Kupa su ispali, u Premier ligi je pitanje hoće li uopće uspjeti do pozicije koja vodi u najelitnije europsko klupsko natjecanje pa im je Liga prvaka ostala jedina nada.

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid

Gore ne može. Engleski klub ne briljira ove sezone, a za vikend je izgubio u prvenstvu od davljenika Bournemoutha. Uz to, ogroman zaostatak moraju nadoknaditi protiv aktualnog europskog prvaka i kluba koji je majstor za utakmice protiv najvećih klubova. No, ne tako davno, Liverpool je napravio nemoguće protiv jednog španjolskog kluba. Prije četiri godine Barcelona je slavila 3-0 u prvoj utakmici na Camp Nou, praktički su slavili plasman u finale, a onda čudesni preokret na Anfieldu. Pobjeda 4-0 i plasman u finale, gdje su na koncu osvojili klempavi trofej protiv Tottenhama. Upravo zbog toga, Kloppove trupe ne smijete nikada otpisati.

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid

Liverpool je jedno čudo već napravio

- Nemamo što izgubiti. Možemo izgubiti, dogodilo se i prije, ali nam se to ne sviđa. Radije bih bio u situaciji Carla Ancelottija i branio prednost od tri pogotka. Želimo ponoviti ono što smo radili u prvom poluvremenu prve utakmice samo bez pogodaka koje smo primili. Vjerojatno nećemo proći, svi misle da nemamo šanse. U redu je ako sam ja jedina osoba koja misli da imamo minimalnu šansu. Potpuni smo autsajderi, što je u redu, to je nogomet - rekao je uoči utakmice Jürgen Klopp koji je opet ishvalio momčad Reala pa i Luku Modrića.

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid

- Divim im se. Njihov način igre temelji se na mentalnoj snazi. Imaju moje poštovanje, fantastična su momčad. Real ne prestaje igrati i trčati. Luka Modrić može igrati do 45. godine. Tu su i Karim Benzema, Toni Kroos i svi ti mladi igrači... Vau, kakvu momčad Real ima.

I Real ove sezone 'kašljuca', posebno u La Ligi gdje Barcelona juri po naslov. Nesreća Liverpoola je što su Madriđani baš protiv njih odigrali najbolju utakmicu ove sezone. No, nije ni Real bez mana. Momčad igra toplo hladno, što je pokazalo prvo poluvrijeme na Anfieldu, a nakon te pobjede, slavili su tek jednom u četiri utakmice. Remiji s Atletico Madridom i Betisom, poraz od Barcelone te jedini trijumf protiv Espanyola. 

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid

Prije godinu dana kraljevski klub se iz Engleske na Santiago Bernabeu vratio s prednošću od 3-1 iz prve utakmice četvrtfinala protiv Chelseaja. Kao da su podcijenili protivnika i to im se skoro obilo o glavu. Plavci su vodili 3-0, bili na korak od senzacionalnog plasmana u polufinale, ali Real se izvukao na svoj način. Preko Rodryga za produžetke, a tamo je junak prolaska bio Benzema. Već uobičajeni recept. 

Znalac je Carlo Ancelotti. Koliko je samo ovakvih utakmica vodio u karijeri. Svjestan je da i jedan gol Liverpoola može preokrenuti sve pa smiruje strasti i tvrdi da baš ništa nije gotovo. Tu je negdje u podsvijesti i utakmica s Chelseajem.

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid

- Liverpool? Ma kakvo opuštanje, stalno razmišljam o Chelseaju prošle sezone i o tome što nam se skoro dogodilo. Imamo prednost, ali moramo odigrati vrhunsku utakmicu. Nikakvo opuštanje ne dolazi u obzir.

Ancelotti ima tu sreću da u udarnom dijelu sezone praktički nema problema s ozljedama. Jedino ne računa na Davida Alabu, a s druge strane - problemi. Klopp na raspolaganju nema Bajčetića, Thiaga, Gomeza, Luisa Diaza. Naravno, od prve minute gotovo sigurno zaigrat će Luka Modrić koji je u prvoj utakmici odigrao maestralno. Nije zabio, niti asistirao, ali dirigirao je svojom momčadi i pokazao klasu. 

Bez obzira na rezultat u prvoj utakmici, ne sumnjamo kako će Liverpool žestoko jurišati od prve minute. Za koga god navijali, možemo sa sigurnošću reći da nas očekuje nogometna poslastica i spektakl za kraj osmine finala. 

U drugoj utakmici večeri Napoli će na svome terenu ugostiti Eintracht. U prvoj utakmici pobijedio je 2-0 golovima Osimhena i Kvaratskhelije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom