Obavijesti

Sport

Komentari 18

Može li ovaj čovjek srušiti Juve i vratiti Inter na vrh Serie A?

Može li ovaj čovjek srušiti Juve i vratiti Inter na vrh Serie A?
2

Christian Eriksen... U zimskom se prijelaznom roku takva pojačanja jako rijetko dovode, a Inter ne da je doveo pojačanje nego usred zime kupio i svog novog igrača i svog - najboljeg igrača

VIDEO

Dugo je trebalo, ali napokon je još netko osim Juventusa doveo igrača kojeg naša publika inače, na žalost, može gledati samo na televiziji. Konstatacija je to kolumniste Corrierea, kolege-rutinera Marija Sconcertija, na dolazak danskog majstora Christiana Eriksena (27) kod našeg Brozovića, a na Conteov dvor u Inter.

Pokretanje videa...

Antonio Conte, Inter 00:49

U zimskom se prijelaznom roku takva pojačanja jako rijetko dovode, a Inter ne da je doveo pojačanje nego skoro kad smo već zakoračili u veljaču kupio i svog novog, i svog - najboljeg igrača! Dokazano klasu, već punu iskustva, a od samo 27 godina.

Majstori mercata, Marotta i Ausilio, riješili su se balasta i ispravili pogreške prethodnika: Conte ne vidi Politana u svojih 3-5-2 pa je Politano prodan u Napoli, Gabigol je napokon prodan Flamengu i... Inter je zaradio i više nego što mu je trebalo da za tričavih 20 milijuna eura dovede velemajstora koji će tek odigrati svoje najbolje utakmice.

U današnje doba tih 20 milijuna su 'sića', a Tottenham je predugo čekao da bi dobio išta više za nogometaša koji vrijedi najmanje pet puta toliko.

I sad se postavljaju dva-tri pitanja: koje će mjesto u Conteovom Interu zauzeti Eriksen, hoće li fanatik sa crno-plave klupe mijenjati sustav i (najvažnije) - jesmo li napokon dobili barem koliko-toliko neizvjesnu utrku za scudetto?

Jer Juventus je, baš kao Inter u Mancinijevo i Mourinhovo doba, već dosadio i Bogu i vragu. S time da su Nerazzurri bar uzeli Ligu prvaka, a Stara dama niže talijanske naslove, ali u Europi lupa glavom u Real, Barcelonu ili čak dječji vrtić zvani Ajax...

Dakle: Eriksen se savršeno uklapa u Conteovih 3-5-2 kao jedan od dva prednja vezna. Moguće je da Inter ponekad zaigra i u podvarijanti 3-4-1-2, sa danskim umjetnikom lopte iza Lautara i Lukakua.

Tko ispada dosad nominalno startnom veznom redu Brozović-Sensi-Barella? Bit će to Stefano Sensi. Da se nije ozlijedio možda se ionako ne bi ni išlo u trenutačno dovođenja Eriksena.

Marcelo Brozović je, bez ikakvih patriotskih besmislica, doslovno - nedodirljiv. Vatreni režiser bio bi pojačanje svakoj momčadi na svijetu. Ama baš svakoj. Nicolo Barella pak ima dinamiku i energiju bez koje Conte ne želi živjeti jer je preslika njegovog karaktera i nogometa koji bezuvjetno traži od svoje momčadi.

Što bi značilo da imamo novih Interovih idealnih 11: Handanović - Škriniar, de Vrij, Bastoni - V.Moses, Barella, Brozović, Eriksen, A.Young - Lautaro, Lukaku.

Sjajni domaći klinac Alessandro Bastoni (20) iz startne je postave izgurao posrnulog iskusnika Diega Godina, a Conte je dobio sve što je htio. Sa Eriksenom, Victorom Mosesom i Ashleyem Youngom (*Tottenham, Chelsea, Man United: kakav shopping u Premiershipu) Marotta i Ausilio su mu momčad obogatili i klasom i iskustvom točno na pozicijama na kojima je to htio.

Nakon svakog remija ili (rijetkog) poraza Conte je 'kmečao' kako mu je klupa prekratka, a veza bez iskustva istinski velikih utakmica i pobjeda. Sad će, ako je pametan, začepiti i još jednom pokazati da je jedan od najboljih trenera svijeta.

Što kaže igrač za kojim Tottenham plače, a Inter ga slavi? Oduševljen je, naravno. Nerazzurri su ipak razina više. I tradicijom i aktualnom ambicijom.

- Ma nisam mogao dočekati da obučem Interovu trenirku, a kamoli dres. Ovo je čudesni iskorak moje karijere i ne mogu dočekati da se zahvalim klubu, gradu i navijačima na fenomenalnom dočeku i ljubavi s kojom sam primljen u ovom velikom klubu - rekao je Christian Eriksen pa na novinarsku sugestiju dodao:

- A da, i brojke govore da sam u mojih sedam engleskih godina napredovao i bio zaista dobar. Tottenham zauvijek ostaje u srcu, ali sad je vrijeme za najbolji nogomet mog života i trofeje sa jednim uistinu fantastičnim klubom kao što je Inter.

Christian Eriksen arrives at the Coni for medical examinations. Inter fans greet him

Može li Inter sa Eriksenom napokon srušiti Juventusovu scudetto-dominaciju? Na papiru: da, može! Uz jedan 'sitni' uvjet: ako Cristiano Ronaldo sam ne nadoknadi sve mane aktualne torinske generacije. Jer Serie A ima puno vrhunskih igrača, ali samo je jedan iz posebne, drugima nedostižne nogometne dimenzije. A taj nosi - Juventusovu 'sedmicu'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju