Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

Mračno je nebo iznad Trnskog! KK Zagreb na rubu je provalije

ISPADAJU IZ LIGE?! Prije sedam godina bili su hrvatski prvaci, igrali su i Euroligu, a danas KK Zagreb gubi s čak 50 koševa razlike. U Pepsijevo vrijeme za "mrave" su igrali Šarić i Hezonja...

Foto: Igor Kralj, Marko Lukunić/PIXSELL, 24sata

Mučno mi ih je gledati. I zato mi se po glavi vrti misao o povratku, imam neke ideje... Treba spasiti klub prije nego što klizne u provaliju, rekao je Boško Pepsi Božić, osnivač KK Zagreba

Možda je Pepsi ipak malo zakasnio. Račun kluba je blokiran, klub je na rubu ispadanja iz lige, a u prvenstvu gubi i po 40-50 koševa razlike. U srijedu navečer stradali su 120-70 od Zadra.

- Sve je sada došlo na naplatu... Strašno je što su neznalice napravile. Od kluba koji je nešto predstavljao u Jugoslaviji došli smo do toga da gubi 50 razlike. I to u nikad slabijoj ligi - tužan je Pepsi.

Zato i razmišlja o povratku u klub, koji je osnovao 1970. godine, a otišao iz njega 1999.

- Ne znam još, moram prvo vidjeti ima li snage, ne želim rasprodavati svoj ugled. I mrzim gubiti... U glavi mi se roje ideje, no vidjet ćemo. Previše je uloženo u ovaj klub da to ovako završi. Dao sam mu 30 godina - kaže Božić.

Prije samo sedam godina Zagreb je bio košarkaški prvak Hrvatske, te jeseni 2011. igrali su i u Euroligi. Klub je doveo TJ Forda, Seana Maya, Marija Kasuna, Josha Heytvelta... 

- Teško ovo podnosimo, ove visoke poraze, ali ne predajemo se, želimo ostati u ligi - rekao je trener Nikola Garma.

U ligi od 13 klubova Zagreb je 11. s omjerom 3-11 i koš-razlikom -262. A tri momčadi ispadaju iz lige.

- Pod blokadom smo, ne možemo dovesti nikoga. Od početka sezone ostali smo i bez nekih boljih igrača. Evo, neki dan smo pustili i Franka Šaga u Jazine. On ima dijete i ne mogu mu reći da ostane kad ne znam kad će dobiti plaću - kaže Garma.

KK Zagreb nekoć je bio poznat po odličnoj školi. Prošli su je Dario Šarić, Mario Hezonja, Dominik Mavra, koji su osvojili juniorsku Euroligu.  Danas takvih klinaca nema u perspektivi.

- Ne možemo ih zadržati, drugi klubovi našim klincima daju stan na korištenje i 1000 eura i to je to - istaknuo je Garma, koji je ove sezone na klupi zamijenio Danijela Jusupa.

- U moje vrijeme ipak je bilo nešto novca pa smo znali složiti solidnu momčad. Ti igrači su znali da će kod nas igrati. A sad? Grozno - kaže Jusup.

Naši partneri pišu
Message