Obavijesti

Sport

Komentari 8

Mrmić: Mi smo bili prkosni jer smo nepravedno ispali 1996.

Mrmić: Mi smo bili prkosni jer smo nepravedno ispali 1996.
1

Bili smo nevjerojatna klapa i već nakon Eura u Engleskoj 1996. osjetili smo da smo generacija za velike stvari. I ovi današnji dečki mogu daleko, spremni su za velike stvari, rekao je Marijan Mrmić

VIDEO

Tako je to kod golmana, nismo mogli sva trojica braniti. Svaki igrač je bio važan kotačić u osvajanju bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Stvarno je bio pravi užitak biti dio te legendarne ekipe i sada vidimo koliko je taj uspjeh velik, rekao je Marijan Mrmić, nogometna ikona Varteksa i Bešiktaša, čiji se lik našao čak i na medaljonu kojeg su izradili turski navijači.

Naime, Mrmić je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj skupio tri nastupa. Branio je i u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacije protiv Ukrajine. Ćirini izabranici u Zagrebu su slavili golovima Bilića i Vlaovića, da bi u uzvratu u kojem je Mrmić branio cijeli susret, završilo 1:1. Za Vatrene je zabio Bokšić, a za Ukrajince Ševčenko. 

Ipak na Svjetskom prvenstvu Miroslav Ćiro Blažević odlučio se za Dražena Ladića na vratima, koji je tada branio boje zagrebačke Croatije.

- Nitko ni u jednom trenutku nije pokazivao nezadovoljstvo zbog neigranja. Bili smo nevjerojatna klapa i već nakon Europskog prvenstva u Engleskoj 1996. godine osjetili smo da smo generacija za velike stvari. U nam se nakupilo i prkosa zbog nepoštenog ispadanja u četvrtfinalu prvenstva Europe protiv Njemačke, a zajedništvo je bilo izuzetno - ispričao je Mrmić koji u Francuskoj nije nastupio ni u jednom susretu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nismo se opterećivali velikim rezultatom i cilj nam je bio proći skupinu. Protiv Njemačke u četvrtfinalu smo na vrijeme zabili pogodak, iako oko pola sata nismo mogli izaći iz bloka. Da je bilo malo više sreće protiv Francuske, završili bismo u finalu s Brazilom. Moram reći da smo u utakmici za broncu protiv izuzetno kvalitetne Nizozemske iskoristili sve svoje prigode iako nismo odigrali najbriljantnije - istaknuo je Mrmić  čijih se bravura na vratima rado sjećaju navijači Varteksa, u koji je stigao 1993. godine iz vinkovačke Cibalije.

Godine 1996. Prešao je u turski Bešiktaš, a 1998. godine ponovno se vratio u Varaždin. Naročito je izvrstan bio u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kupova na stadionu Varteksa protiv Mallorce, kada je uspio ostaviti mrežu netaknutom.  Bio je i jedno vrijeme u belgijskom Charleroiu, a vratarsku karijeru završio je baš u bivšem varaždinskom prvoligašu 2000. godine. 

Danas je trener vratara Bešiktaša i hrvatske nogometne reprezentacije. Iako mnogi  vole uspoređivati Ćirine sinove i Dalićeve pulene, 53-godišnjak ističe da se nogomet u ovih 20 godine u mnogo čemu promijenio. 

- Dosta se toga promijenilo u nogometu. U Francuskoj smo imali igrače koji su igrali u najboljim europskim klubovima, a imamo ih i danas. No, 1998. mnogi igrači nisu imali toliku minutažu u svojim klubovima. Stigli su odmorniji na pripreme za turnir – ističe Mrmić. 

Prije 20 godina u kadru Ladić, Mrmić i Vasilj, a danas Subašić, Kalinić i Livaković. Mrmić vjeruje da će naši vratari odraditi dobar posao u Rusiji, te da će nas Modrić, Rakitić i društvo učiniti ponosnima. 

- Dečki na vratima sigurno će biti na visini zadatka. Što se naše momčadi tiče imamo krasnu generaciju, također spremnu za velike stvari. Cilj je proći skupinu, a kasnije je sve moguće – zaključio je Mrmić koji je bio u stožeru Slavena Bilić te Ante Čačića. 

VIDI OVO: Najboljih memeovi SP-a 2018!

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK. Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske