Mršić: Fenerbahče je doista nestvarno moćan protivnik | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mršić: Fenerbahče je doista nestvarno moćan protivnik

Mršić: Fenerbahče je doista nestvarno moćan protivnik
3

Bit će zanimljivo vidjeti što mi tu možemo, kako ćemo izgledati. Oni su druga razina, dosta jači od Panathinaikosa i Kubana, rekao je Mršić uoči Fenerbahčea

VIDEO

Imaju donedavne i buduće NBA igrače, europske prvake, ubojite Amerikance, vodi ih najtrofejniji europski trener, a budžet im debelo prelazi 20 milijuna eura. Na papiru, a i na parketu, djeluju kao najbolja momčad Eurolige i jedini su neporaženi u Top 16 fazi. To je Fenerbahče, a večeras (19.30 sati) dočekuju Cedevitu.

- Gledajući ih, pomislio sam kako je to najbolja petorka koju je Željko Obradović ikad imao, a znamo koga je sve vodio i što je osvojio Željko Obradović. Izgledaju izuzetno moćno, nestvarno za europske prilike - impresioniran je Cedevitin trener Veljko Mršić.

Datome, Udoh i Antić još prošle sezone igrali su u NBA ligi. Jan Vesely proveo je tamo tri sezone, pa jednu u Feneru prije nego što je prošlog rujna sa Češkom u Lilleu razmontirao hrvatsku reprezentaciju. Dixon je najbolji tricaš Eurolige, tu su i srpski mladi lavovi Bogdanović i Kalinić, grčki reprezentativac Sloukas... Sastav da ti pamet stane.

- Bit će zanimljivo vidjeti što mi tu možemo, kako ćemo izgledati. Oni su druga razina, dosta jači od Panathinaikosa i Kubana. Prema ovome što sam dosad vidio, najbolji su i najmoćniji u Europi ove sezone - nastavio je Mršić redati hvalospjeve na račun kluba koji godinama ima praksu vraćanja Europljana ''kući'' iz NBA lige. 

Uostalom, bio je prva postaja i Gordanu Giričeku i Roku Ukiću nakon povratka iz Amerike. Međutim, Cedevita je ove sezone već dvaput igrala u Istanbulu i oba puta pobijedila, iznenadivši Efes i Darussafaku.

- I sad je treća sreća. Nažalost, ne za nas - nasmijao se Mršić, čija je momčad, realno, večeras potpuni autsajder. 

Makar nije bila u puno boljoj poziciji ni pred prva dva izleta u grad na dva kontinenta.

- Te dvije utakmice dobili smo spletom okolnosti, na jednu loptu, bilo je bitno ostati u egalu do kraja...

Bilo bi idealno i ovaj put biti u igri do posljednje četvrtine i vrebati šansu za novu senzaciju, makar neće biti lako ni zbog napornog tempa. Cedeviti će to biti četvrta utakmica u osam dana, pa neka su dvije i bile protiv nedoraslih Tajfuna i Gorice.

- Nije problem fizički umor. Osim Whitea, kojem su 33, sve su to mladi igrači. Ali draže bi mi bilo da smo te termine imali za treninge jer svaka utakmica, bez obzira na razinu protivnika, nosi svoj stres i psihološki pritisak, a za utakmice se onda moramo pripremati uglavnom kroz razgovore i gledanje snimki - objasnio je Mršić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal