Obavijesti

Sport

Komentari 15

Mršić: Znamo sve o Hajduku, u nedjelju idemo po sva tri boda

Mršić: Znamo sve o Hajduku, u nedjelju idemo po sva tri boda
1

Ovo je ukupno 55. derbi Splita i Hajduka, a ja sam 55. godište, valjda će biti sreće u toj simbolici, rekao je trener Splita Stanko Mršić uoči gradskog derbija u nedjelju...

VIDEO

Gradski derbi Splita i Hajduka obilježit će i dvoboj trenera. Najmlađi, Igor Tudor, protiv najstarijeg i najiskusnijeg, Stanka Mršića.

- Ovo je ukupno 55. derbi Splita i Hajduka, a ja sam 55. godište, valjda će biti sreće u toj simbolici – kazao je Mršić i dodao:

- Probat ćemo napraviti sve da razveselimo naše navijače. Hajduk je dobra momčad, imaju mladu, živu momčad, agresivnog trenera, bez obzira što oni govorili o tome. 

- Nama nema Rebića, s kojim smo 30 % jači, ozlijeđeni su Vitaić, Baraban, Rugašević, Križanac..., ali nema plakanja, idemo pokušati u dobrom ambijentu ostvariti dobar rezultat, idemo uzeti sva tri boda - kaže trener Splita.

Mršić je nekoliko puta snimao igru Hajduka, svjestan je kako će oni pritisnuti presingom zadnju liniju njegove momčadi.

- Znamo sve o njima, pripremili smo se pa vam mogu izdiktirati i početni sastav: Zagorac - Ibriks, Vrgoč, Glumac, Glavina - Dujmović, Mršić, Paracki (Radotić) - Belle, Roce, Vojnović (Bilić). 

- Erceg će biti na klupi za početak, on još nije spreman za cijelu utakmicu. Da smo u standardnom sastavu, mi bi bili favoriti, ovako.... Ako Tudor traži da mi budemo favoriti, probat ćemo, ha, ha, ha...

Mršić je biranim riječima govorio o Hajduku.

- Hajdukova je momčad spoj mladosti i iskustva, momčad koja zna što hoće. Probat ćemo ih odmah na centru zaustaviti... Problematični su nam Kouassi i Caktaš, iako Hajduk preferira igru po bokovima – kaže Mršić, koji se u bogatoj karijeri može pohvaliti i s dosta pobjeda protiv Hajduka.

- Imam dobar omjer. Pretprošle godine sam radio u Cibaliji bio sam drugi na ljestvici s 19 utakmica bez poraza, a sa Osijekom sam svojedobno u 25 utakmica zabilježio svega jedan poraz... S Osijekom sam vodio 3:1 na Poljudu pa smo izgubili 5-4. Igrao sam i Ligu šest sa Zadrom. Dosta puta smo zapaprili i Hajduku i Dinamu. Zanimljivo je da sam tri puta donio Hajduku prvenstvo dobivši Dinamo, ali bilo je i obrnuto.

Zagorac: Teže mi je pred novinarima, nego protiv Hajduka

Golman Splita Daniel Zagorac je osebujan lik, a to je potvrdio i prvom rečenicom na press konferenciji.

- Teže mi pred vama novinarima, nego što će biti protiv Hajduka, majke mi. Mene uz Hajduk vežu lijepe uspomene jer sam prije dvije godine debitirao na Poljudu pred 15 tisuća ljudi. Međusobni omjeri kroz ove četiri sezone su na strani Hajduka, oni su favoriti, iako, ako se vratimo na zadnji derbi, ni tada nismo bili favoriti, ali smo došli do pobjede. No ova utakmica nije sudbonosna, još je puno bodova u igri, neće biti smak svijeta ako i ne pobijedimo – kazao je Zagorac koji kaže kako mu najveća opasnost prijeti od Maloče i Milovića u prekidima te Kouassija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući