Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mršiću išao na živce: Odlučio sam da ne nastavimo s njim

Mršiću išao na živce: Odlučio sam da ne nastavimo s njim
1

MUŠICE Najprije onaj glupi šut protiv Limogesa pa gestikuliranje protiv Zadra. Trener Cedevite Veljko Mršić to nije htio trpjeti i zatražio je raskid ugovora sa Zubčićem...

VIDEO

Četiri poraza zaredom očito su dovoljno uzdrmala Cedevitu čim već u prvome mjesecu sezone kreće s promjenama. Hrvatski prvak jučer je raskinuo ugovor s 25-godišnjim Tomislavom Zubčićem.

- Odlučio sam da ne nastavimo s njim - kratko je obrazložio trener Veljko Mršić.

“Neprofesionalizam nekih mojih igrača sramotan je i govori o karakteru momčadi” - Mršić je za sve okrivio Zubčića

Zubčić je prošlog tjedna bio tragičar utakmice protiv Limogesa, kad je neobjašnjivim šutom više od deset sekundi prije kraja koštao Cedevitu šanse za pobjedu ili barem produžetak. No to ne može biti razlog raskida ugovora, bilo bi to krajnje neozbiljno od strane kluba. Svakome se može dogoditi trenutak ludila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Problem je, očito, znatno dublji. Neslužbeni razlog raskida su mnogi sitni slučajevi nediscipline, iz čega se da iščitati da u klubu imaju konstantne primjedbe na Zubčićevu neprofesionalnost. Nakon poraza od Zadra košarkaši Cedevite imali su, pak, kazneni trening. U sedam ujutro morali su odraditi 26 sprinterskih zadataka. Razlog? Zato što su primili 26 koševa više nego što je Zadar do derbija u prosjeku zabijao.

Ni trunke profesionalizma

- Kad na poluvremenu čujem da su se uoči utakmice neki zafrkavali kao da igraju zatvorenu utakmicu protiv trećeligaša, onda su rezultat i igra takvi kakvi jesu. Toliki je neprofesionalizam sramotan i govori o karakteru ove momčadi - bjesnio je Mršić.

“Trener je zaključio da se na njega više ne može osloniti i klub ga je podržao...” - sportski direktor Matej Mamić

Zubčić se prije utakmice podcjenjivački smijuljio, a jednom je prilikom, izlazeći iz igre, bacio zaštitni rukav. To su vjerojatno bili ti sitni incidenti koji su prelili čašu Mršićeva strpljenja. Očito je da mu je Zubčićevo ponašanje generalno smetalo i da je od njega napravio primjer ostalima. Uostalom, u Cedeviti su odavno najavili da više nikad neće mijenjati trenera usred sezone, osim ako ne ode sam, pa ako je ovo bio sukob između trenera i igrača, Zubčić nije imao šanse.

A bio je potencijal za NBA...

Šteta je što Tomislav s 25 godina još nije sazrio jer je u posljednje vrijeme igrao prilično dobro. Pokazao se korisnim i na poziciji niskoga krila.

“Mario Delaš ima ugovor s nama. Ako se dogovorimo, možda i on uskoči” - Cedevita sutra gostuje kod Efesa

Cedevita sad ostaje na samo tri visoka igrača - Bilanu, Arapoviću i Žganecu - za sutrašnju utakmicu s Efesom u Istanbulu jer je Luka Žorić još uvijek bolestan.

Pod ugovorom je, doduše, još i Mario Delaš, no na njega u klubu od početka sezone ne računaju.

- On trenira kod nas dok ne pronađe novi klub. Ako se dogovorimo, možda uskoči dok ne pronađemo novo rješenje - rekao je Matej Mamić i potvrdio da traže novu ‘četvorku’ na tržištu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...