Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Mujčin: Od adrenalina se više ne sjećam rezultata utakmice

Nisi u ono vrijeme baš ni smio reći išta drugo osim Croatije. Posebna je bila prva utakmica u Vukovaru, iako se rezultata ni ne sjećam od tog adrenalina, tog naboja na tribinama, priča nam Edin Mujčin

Foto: Siniša Hančić/Luka Stanzl/Pixsell
2 komentara

Prije punih 20 godina vraćeno je ime Dinamo. Posebno je emotivno bilo među tadašnjim nogometašima "modrog" kluba.

- Gdje sam bio tog dana? Uh, davno je to bilo, ali bio sam u klubu. Mojim suigračima i meni baš je laknulo jer smo svoj klub ponovno mogli zvati Dinamo. Uvijek smo u društvu govorili Dinamo, rijetki su govorili Croatia. Nisi u ono vrijeme baš ni smio reći išta drugo osim Croatije... - počeo je bosanskohercegovački virtuoz Edin Mujčin (50) pa dodao:

- Meni je posebna bila naša prva utakmica pod tim imenom u Vukovaru. Iskreno, ne sjećam se rezultata od tog adrenalina. Nije moglo biti ljepše mjesto za odigrati prvu utakmicu s imenom Dinamo. Možda jedino da smo protiv Hajduka igrali. Ne mogu ni zamisliti što bi bilo da sam prošao kroz "modri" klub, a da nisam nastupio pod imenom Dinamo, a bilo je i takvih - rekao je Mujčin se emocijom u glasu.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tog perioda dobro se sjeća još jedan veliki veznjak maksimirskog kluba, Jerko Leko (39). 

- Tog dana, 14. veljače 2000. godine, bio sam igrač Dinama, ali na posudbi u Sesvetama. Sjećam se, pola mog kvarta, moje Savice, već je u podnevnim satima krenulo prema Maksimiru, cijeli dan su tamo navijali i pjevali, cijeli grad je željno iščekivao povratak imena Dinamo. Sretan sam i ponosan, što sam bio dio te momčadi, koja je prva zaigrala pod imenom Dinamo, iako sam i tada bio na posudbi - priča Jerko Leko, pa dodaje:

- Ja sam u kadetima i juniorima igrao za Croatiju, ali svi smo i dalje taj klub zvali Dinamo. Pa i kad bi došli na neki inozemni turnir, drugima ne bi bilo jasno koji smo klub, mi bi im uvijek rekli Dinamo i svi bi znali o kome se radi. Na kraju te sezone sam konačno zaigrao za Dinamo, iako kod kuće još imam dres Croatije s kojom smo osvojili Kvarnersku rivijeru u Rijeci. Čuvam neke drage mi dresove, pa se i taj našao u mojoj kolekciji - otkrio nam je.

Naši partneri pišu
Message