Obavijesti

Sport

Komentari 4

Mulaomerović: Bili smo blizu. Da je ušla samo jedna lopta...

Mulaomerović: Bili smo blizu. Da je ušla samo jedna lopta...

Napadački skok nas je uneredio na početku, žao mi je što nismo igrali ovako u prvom poluvremenu. Sutra je već nova utakmica, moramo se odmoriti jer smo se dosta potrošili, rekao je Mulaomerović

VIDEO

Izbornik Mulaomerović je nemoćno mahao rukama, Giannis se poigravao s nama, a Dorsey zatrpavao koš. Grci su već u prvom poluvremenu vodili plus 19. Mirisalo je na katastrofu.

No, poput feniksa podignuli smo se i uzletjeli u drugom poluvremenu. Obrana je bila fantastična, agresivna i pokretljiva, vukli smo munjevite tranzicije, sijevale su trice, zakucavanja, polaganja Napravili smo seriju 15-0, zabili 32 koša, više nego u prve dvije četvrtine zajedno. Disali smo za vratom Grcima do kraja utakmice, u zadnju minutu ušli s minus dva, ali nismo uspjeli do senzacije.

Hrvatska je pružila sjajan otpor protiv Grčke, ali na kraju smo ipak morali stisnuti ruku i čestitati protivnicima na pobjedi (89-85).

Maestralan je bio Jaleen Smith s 23 koša, Bogdanović je zabio 19, povratnik Kruno Simon bio jedan od inicijatora one lude serije s 18 pogođenih koševa. No, uzalud sve kada Grčka ima Antetokounmpa. U posljednjoj minuti je blokirao Zupca, zakucao preko Hezonje pa blokirao i Smitha. Tu je priči bio kraj.

- Mislim da smo drugo poluvrijeme puno bolje odigrali i bili hrabriji, u prvom smo bili u grču osim početka i otvaranja. Dosta teško je igrati ovakve utakmice s ovakvom Grčkom i Giannisom, riskirali smo s njegovim šutom. Napadački skok nas je uneredio na početku, žao mi je što nismo igrali ovako u prvom poluvremenu. Sutra je već nova utakmica, moramo se odmoriti jer smo se dosta potrošili, bit će teško, imat će priliku i drugi igrači te se nadam da ćemo doći do pobjede - rekao je izbornik Damir Mulaomerović za HRT.

U drugom poluvremenu gledali smo Hrvatsku kakvu želimo gledati stalno.

- U drugom poluvremenu smo bili puno agresivniji, a na početku je bila nervoza. Svi su bili bolji u drugom dijelu i Smith i Zubac. Kruno na kreaciji je odigrao dobru utakmicu, bili smo cijelo vrijeme u igri, bila je opcija da riskiramo, bili smo blizu te pobjede, možda da nam je ušla jedna lopta...

Veliki ovo dan bio je za Bojana Bogdanovića. Na svijet je stigao sinčić Luka, a pobjeda protiv Grka kompletirala bi dan za pamćenje u njegovom životu.

- Mislio sam da ću upotpuniti dan pobjedom, ali eto, poraz na otvaranju - rekao je Bogdanović pa nastavio:

- Bili smo blizu, odigrali smo dobru utakmicu, ali smo opet ostali kratki za tih par poena. Drugo poluvrijeme je smjernica za ostatak turnira, ali prvo nije bilo dobro. Dižemo se u odnosu na kvalifikacijske utakmice i nadam se da ćemo biti bolji kako će turnir odmicat -  rekao je Bogdanović.

Jaleen Smith veliko je pojačanje za našu reprezentaciju.

- U prvom dijelu smo bili spori, u drugom smo zabilli 32 koša, pick and roll je funkcionirao, tranzicija, bili smo agresivniji. Giannis je sjajan igrač, vidite i sami zašto. Dorsey nas je ubijao tricama u bitnim trenucima. Ako budemo igrali kao u drugom dijelu, vjerujem da možemo daleko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu